Hlavní obsah

Zažil hrůzu. Žraločí čelisti mu cvakaly u zadku, ale už zase jako vítěz rozdává autogramy

Coolangatta

Vítězný návrat! Před časem unikl nástrahám žraločích zubů, na chvíli se surfováním skončil, ale je zpět, a to s velkou parádou. Mick Fanning zažívá v Austrálii triumf necelé dva roky poté, co vyvázl nezraněn z útoku zabijáka. Uvažuje o zisku dalšího světového titulu. Už čtvrtého.

Mick Fanning, kterého při závodech v roce 2015 atakoval žralok, se po 20 měsících vrátil k surfování Video: Reuters

 
Článek

Australská Coolangatta byla dějištěm jeho velkolepého návratu k profesionálnímu surfování. Mistr světa z let 2007, 2009 a 2013 vše pečlivě zvažoval.

Neustále jej přitom pronásledují otázky na incident z července 2015, kdy žraločí čelisti secvakávaly nepříjemně blízko jeho zadku.

Zuby přitom nezahlédl, jen ploutev, ale dostatečně pocítil, že mu jde o krk. "Už jsem čekal, jak mě hryzne, když jsem plaval. Byl jsem pak strašně šťastný," vrací se pětatřicetiletý Australan  k hrůzným momentům.

V zoufalství žraloka kopem zasáhl zřejmě do hřbetu, pomohlo mu i prkno. Vyvázl bez škrábnutí. Šok zažilo publikum, které vše mohlo velmi dobře sledovat v přímém přenosu.

Sezónu pak ještě surfař dokončil, loni ale závodil jen výjmimečně. Teď se do vln vrhá znovu naplno. Třeba se tak vystavuje i další možnosti útoku. "Chci do toho jít na celý rok," potvrzuje a coby vítěz už zase rozdává autogramy.

Reklama

Související témata: