Hlavní obsah

Ještě udělat zkoušku a pak honem do Račic. Už se na domácí publikum těšíme, říkají úspěšné skifařky

Praha

Pozvaly své nejbližší a přátele a teď se před nimi budou chtít ukázat v co nejlepším světle. Dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová bude o nadcházejícím víkendu na evropském šampionátu ve veslování v Račicích obhajovat bronzové medaile.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Skifařky Lenka Antošová (vlevo) a Kristýna Fleissnerová před nadcházejícim ME ve veslování v Račicích.

Článek

„Před domácím publikem jsme na takhle velké akci ještě nezávodily. Už se ale moc těším, bude to něco jiného,“ prohlásila na úterní tiskové konferenci Lenka Antošová. „Uvidíme, jak nás fanoušci poženou dopředu. Doufám, že hodně,“ doplnila její parťačka Kristýna Fleissnerová.

Příliš velké ambice si ale nedávají, neboť když se podívaly na startovní listinu, našly mnoho neznámých soupeřek. „Hodně nahlášených posádek je nově složených, některé se po delší době vrací, takže nevíme, co od nich čekat,“ vysvětlovala čtyřiadvacetiletá Fleissnerová. „Doufáme, že to dobře dopadne. Samy jsme zvědavé, jak nám to půjde,“ dodala se smíchem o rok starší Antošová.

Málem spolu nejely

Sezónu začaly výborně, a to spolu neměly téměř vůbec natrénováno. Na prvním letošním Světovém poháru, který se uskutečnil začátkem května v Bělehradu, skončily třetí. „To bylo milé překvapení,“ přiznala Antošová. „Bezva výsledek, ale z toho našeho veslování jsem příliš nadšená nebyla,“ uznala Fleissnerová. Příčinou bylo, že dlouho nevěděly, zda budou jezdit spolu. Šéftrenér se totiž ještě rozhodoval, zda k jedné z děvčat neusedne nově Lucie Žabová.

Nakonec ale usoudil, že nechá úspěšný dvojskif ve stejném složení. „Jsme za to moc rády,“ shodly se české naděje. „Trénovat spolu jsme začaly ale teprve až sedm dní před svěťákem, takže jsme tam jely dost nepřipravené,“ zavzpomínaly.

Než ale odjedou do dějiště mistrovství, musí ještě do školy. „Kristýna má ve středu zkoušku,“ prozradila na kolegyni Antošová s tím, že pak hned vyrazí. „Je to tak, ještě mě čeká test z Konzervace potravin,“ líčila studentka České zemědělské univerzity. „Hodně mých spolužáků už se zkouškami finišuje, tak jsem z toho trochu nervózní, že jsem toho zatím tolik nestihla,“ uzavřela Fleissnerová. To její kolegyně ze stejné vysoké školy se bude studiu věnovat až po skončení mistrovství. „Zkoušky si nechávám raději až po Evropě,“ smála se Antošová.

Reklama