Hlavní obsah

Exhibici na Vltavě ovládl Lhota, Samková míjela terče

Vodní slalomář Matyáš Lhota slavil výhru v exhibičním závodu s biatlonovou střelbou na Vltavě. Diváci z náplavky na Rašínově nábřeží sledovali například i boj olympijské vítězky ve snowboardcrossu Evy Samkové, která si poradila s brankami, ale na laserové střelnici terče míjela.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Exhibičního závodu ve vodním slalomu s biatlonovou střelbou se zúčastnila i snowboardistka Eva Samková.

Článek

Kanoista Lhota ovládl akci nazvanou ČEZ Prague Riverside Cross po finálovém vítězství nad Michalem Jáněm, k čemuž si pomohl i třemi eskymáckými obraty za netrefené terče. Mezi kajakáři těsně neobhájil loňskou výhru Vít Přindiš po prohře se Slovákem Jakubem Grygarem. Čtvrtý skončil Jiří Prskavec.

Mezi kajakářkami byla třetí Amálie Hilgertová. Vítězkou se stala Australanka Jessica Foxová, která dokáže kombinovat obě kategorie K1 i C1. Pro vodní slalomáře byla exhibice "rozježděním" před víkendovým Světovým pohárem v Troji.

Kategorii ostatních sportovců ovládl bývalý snowboardcrossař Michal Novotný, který ve finále porazil moderního pětibojaře Jana Kufa. Olympijští vítězové David Svoboda a Samková skončili ve čtvrtfinále.

Svobodu v souboji pětibojařů předčil Kuf. "Já jezdím hrozně málo," řekl Svoboda před startem. "Já jsem na kajaku poprvé, dřív jsem jezdil tak maximálně na raftu," uvedl loňský mistr Evropy Kuf. S pádlem se oba prali statečně, pět branek projeli solidně, ale na střelnici ani jednou netrefili terč a rychlejší byl Kuf.

Olympijská vítězka ze Soči Samková nestačila ve své jízdě na lyžaře Kryštofa Krýzla. "Jsem po vodáckém kurzu, takže na vodě to bylo dobrý. Startovala jsem poprvé z rampy. Pustili mě níž a byla to sranda," pochvalovala si Samková.

Na laserové střelnici ale netrefila ani jeden z pěti terčů. "Míření a střílení mi nejde, nedokázala jsem koukat do kukátka, abych si to spojila s tím dalším a s terčem, takže by byla náhoda, kdybych něco trefila," usmála se snowboardistka.

Reklama

Související témata: