Hlavní obsah

Soupeři doufají, že z toho zase neuděláme domácí šampionát, říká před Světovým pohárem Prskavec

Praha

Minulý víkend v Troji vyhrál jak mistrovství České republiky, tak závod Českého poháru. Ovládne Jiří Prskavec závod na tomto kanálu i nyní při Světovém poháru? „Těžko říci. Udělám pro to maximum a doufám, že mě pořádně vyhecují i fanoušci,“ prohlásil čtyřiadvacetiletý kajakář.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jiří Prskavec na tiskové konferenci před Světovým pohárem v Praze.

Článek

Jiří Prskavec má za sebou nabitý program. Začátkem června skončil třetí na evropském šampionátu ve slovinském Tacenu, minulou sobotu pak v Troji vyhrál domácí šampionát a v neděli na tom samém kanálu ovládl Český pohár. Bude zde kralovat i tento víkend, kdy se tu uskuteční Světový pohár ve vodním slalomu?

„Těžko říci. Na závody se ale samozřejmě moc těším,“ prohlásil na čtvrteční tiskové konferenci čtyřiadvacetiletý kajakář. „Minulý víkend, hlavně při mistrovství České republiky, to vítězství nebylo úplně přesvědčivé. Forma vyladěná na mistrovství Evropy pomalu odchází. Snažil jsem teď hodně odpočívat, tak třeba se mi zase zadaří,“ přeje si úřadující mistr světa.

„Asi jsem nikdy neměl takovou formu, že bych dopředu mohl říci, že vyhraju. Ale samozřejmě pro to udělám maximum. Doufám také, že mě pořádně vyhecují fanoušci,“ dodal s úsměvem na tváři. Loni Světový pohár v Praze rodák z Mělníku ovládl a na stupních vítězů mu dělali doprovod Ondřej Tunka a Vavřinec Hradilek. Čtvrtý navíc skončil Vít Přindiš. Povede se letos českým vodním slalomářům něco podobného?

„Určitě to máme v hlavách, ale ještě víc to tam mají naši zahraniční soupeři. Už na nedávném evropském šampionátu mi říkali, že doufají, že z toho zase nebude mistrovství České republiky,“ líčil se smíchem. „Je jasné, že nám to nedají zadarmo,“ uzavřel úspěšný kajakář.

Reklama

Související témata: