Hlavní obsah

Legenda proti predátorovi. Porazí fenomenální plavec i žraloka?

Praha

To je výzva! Držitel třiadvaceti zlatých medailí z olympiád s plaváním sice už skončil, avšak když dostal tuhle možnost, neváhal. Televizní stanice Discovery Channel totiž legendárnímu Michaelu Phelpsovi nabídla, aby si zazávodil s žralokem bílým, a on souhlasil.

Foto: Profimedia.cz

Michael Phelps.

Článek

Doma má osmadvacet medailí z olympijských her, z toho třiadvacet zlatých, je držitelem několika světových rekordů, přesto se rozhodl, že zkusí získat ještě jeden triumf. Vyhrát nad žralokem bílým, který je někdy nazývan žralokem lidožravým. Jednatřicetiletý Michael Phelps totiž přijal nabídku televizní stanice Discovery Channel a utká se s mořským predátorem.

Závod se uskuteční v červenci v rámci pořadu Žraločí týden, který televize vysílá už devětadvacet let. „Jde o neobyčejnou událost, o kterou se ještě nikdo nikdy nepokusil. Nejúspěšnější sportovec na světě proti nejnebezpečnějšímu predátorovi oceánů,“ píše se v tiskové zprávě. Podle Tooni Mahtové z australské charitativní organizace Marine Conservation Society půjde hlavně o porovnání.

„Předpokládám, že se podíváme na lidské tělo ve srovnání s živočichem, který se vyvinul před milióny lety a je dokonale přizpůsoben mořskému prostředí,“ uvedla na webu BBC Mahtová. Jak přesně bude souboj vypadat, zatím není zcela jasné. Bude ale zajímavé sledovat, co organizátoři vymyslí, aby zajistili Phelpsovu bezpečnost. „Dostal jsem možnost udělat něco, co jsem vždycky chtěl,“ napsal na Twitteru k netradiční výzvě americký plavec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články