Hlavní obsah

Navrátil sahá po medaili, v polovině extrémních skoků je druhý

Budapešť

Dva precizně zvládnuté skoky a průběžná druhá pozice. Extrémní skokan do vody Michal Navrátil v pátek na mistrovství světa v Budapešti potvrdil na 27metrové věži medailové ambice a v nedělním pokračování soutěže bude usilovat o vymazání ztráty 14,15 bodu na zatím vedoucího favorita Garyho Hunta z Velké Británie.

Navrátilovy dojmy z prvních dvou skoků

 
Článek
Fotogalerie

Český skokan zvolil na první dvě kola skoky vyšší obtížnosti a zejména druhý, vysoko bodovaný ze stoje na rukou zvedl diváky ze sedaček. „Je to můj nejoblíbenější skok. Mám rád adrenalin a výzvy," komentoval s úsměvem svůj technicky náročný kousek. Do výsledků Navrátil nezapsal v obou kolech nižší známky než 8,5 a pouze Hunt jej díky náročnějšímu druhému skoku dokázal přeskočit.

Soutěž nabitá elektrizujícím nábojem pokračuje v neděli, po třetím kole se ve finálním bloku představí již jen nejlepší dvanáctka. „Garyho náskok je poměrně velký. Navíc má připravený skok s velkou obtížností a jestli se mu povede, tak už ho asi nikdo nedožene. Já se budu snažit udržet co nejvýš. Když budu mít od rozhodčích osmičky a devítky, tak bych měl pozici udržet," poznamenal Navrátil.

Stříbrnou příčku má ovšem na dohled se ztrátou pouhého 1,5 bodu Kolumbijec Miguel García a hned v závěsu číhá dvojice Američanů Steve Lo Bue, který jako jediný ze startovního pole zařazuje pět salt, a David Coltouri. A svou precizností, byť v nižší obtížnosti může klidně zamíchat pořadím i legendární Kolumbijec Orlando Duque, který dokazuje, že ani ve 42 letech nepatří na skokanské vrakoviště.

Navrátil na páteční večer plánoval odpočinek a návštěvu termálních lázní, v sobotu se pak chystal znovu na věž stojící na břehu Dunaje proti maďarskému Parlamentu. „Potřebuji si tréninkově skočit nedělní sestavu. Opět mám v záloze skok ze stojky, ale o něco obtížnější než dnes," dodal český závodník.

Extrémní skoky do vody:
Muži - po 2. kole:
1. Hunt (Brit.) 205,40,
2. Navrátil (ČR) 191,25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články