Hlavní obsah

Dědo, neměl jsi pravdu! Dvoumetrový Pepíček má fanoušky i na koncertech

Michal OsobaPrávo

Když se kajakář Josef Dostál v roce 2014 stal mistrem světa na kilometru, přišel za ním jeho děda a říkal mu, že už nikdy nevyhraje. Na udivený výraz svého vnuka dovysvětlil: „Máš moc velký objem zájmů, pořád se mnou chceš chodit na ryby a nesoustředíš se na kanoistiku.“ V neděli se Dostál stal světovým šampiónem podruhé a hned si to zamířil za dědou. „Vidíš, neměl jsi pravdu. Vyhrál jsem, ale na ryby s tebou půjdu stejně.“

Josef Dostál po nedělním závoděVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Celá Dostálová rodina má široké spektrum zájmů. Maminka jazzová zpěvačka, tatínek řezbář a sochař, sestry plážové volejbalistky… A celá rodina hnala svého „Pepíčka“ vpřed i v Račicích.

„Já to tak říkám na konci svého každého koncertu, ať lidi fandí Pepíčkovi, i když má 202 centimetrů a nohu padesátku," usmívá se maminka Eva Emingerová, která za cílem odměnila syna kokosovým bonbónem. „Vždycky jsem vozila štrůdl, ale teď nebyl čas ho péct, jak jsme tu byli každý den," vysvětlovala.

 

World champion K1 500m #dostalstyle #canoesport #torpedostyle

Příspěvek sdílený Josef Dostal, World Champion (@j_dostal),Srp 27, 2017 v 4:15 PDT

Podporu měl Dostál i v sestrách Anně a Magdaleně, které za cílem sborově křičely: „Brácha je nejlepší.“ Na pražském Ládví přitom v neděli hrály mistrovství republiky klubů v plážovém volejbale, ale pořadatele umluvily, aby vzájemný souboj sehrály brzy ráno a mohly do Račic.

„Jsme trochu praštěná rodina, taková barevná, co všechno děláme. A z Pepy máme radost, myslím, že je i pro děti hezký příklad. I když někoho něco trápí, tak ho rozesměje,“ říká pyšně maminka.

Reklama

Související témata: