Hlavní obsah

Je světovou jedničkou. Jen číslo mi ale závod nevyhraje, říká před MS Přindiš

Veronika KramlováSport.czPrávo

Letošní sezónu už rozhodně nebude považovat za neúspěšnou. Vít Přindiš před necelými čtrnácti dny jako první český kajakář vyhrál celkové hodnocení Světového poháru vodních slalomářů. Vítězství zatím pořádně neoslavil, a tak doufá, že po mistrovství světa, které se příští týden uskuteční ve francouzském Pau, bude mít ještě další důvod k oslavě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kajakář Vít Přindiš s trofejí pro celkového vítěze Světového poháru.

Článek

Jako světová jednička vyrazí do boje o medaile na světovém šampionátu na divoké vodě Vít Přindiš. Vítěz Světového poháru se necítí být letošními výkony svázaný a na mistrovství se už těší. „Povedlo se mi vyhrát v takové sezóně, kdy jsem to neplánoval, ani nečekal, prostě to vyplynulo ze situace,“ řekl na pondělní tiskové konferenci Přindiš.

„Je to příjemné. Snažím se teď nedostat pod tlak. Do Pau se těším. To, že jsem světová jednička, je jedno. Každý má na sobě nějaké číslo, to ale nerozhoduje o výsledku. Startovní linie je pro všechny stejná,“ ví osmadvacetiletý kajakář, který by se chtěl dostat do finále. „Je to teprve moje třetí mistrovství světa. Někomu se může zdát, že je to nízký cíl, ale konkurence mezi kajakáři je velmi vysoká,“ vysvětloval s tím, že psychicky nejnáročnější je semifinále.

Trať má rád jen v tréninku

„Tam se láme chleba. Krok do finále je nejtěžší, když vám nevyjde semifinále, nemáte už další šanci. Pokud se mi povede jet finále, udělám vše pro to, abych byl se svou jízdou co nejvíc spokojený,“ dodal. Trať v Pau se mu líbí. Jen ale na trénování. „Je to tam hezké. Na závodění ji ale rád nemám, voda se hodně mění, je nevyzpytatelná. Štěstí hraje větší roli, než by podle mě mělo.“

Svou medailovou sbírku by Přindiš mohl rozšířit už na začátku šampionátu, kdy se pojede závod hlídek. V něm letos na mistrovství Evropy spolu s Jiřím Prskavcem a Ondřejem Tunkou vybojoval zlato. A tak by mohl mít po návratu domů o to větší oslavu, neboť prvenství ve Světovém poháru ještě pořádně neoslavil. „Ani mě nevyhlásili, po závodě jsem se dozvěděl, že slavnostní ceremoniál se o tři hodiny posunul a my už museli na letiště. Měl jsem z toho trochu zmatený pocit. Teď jsem trénoval, takže to oslavím až později a snad k tomu budu mít i další důvod,“ uzavřel úspěšný vodní slalomář.

Reklama

Související témata: