Hlavní obsah

Čeští veslaři na MS vybojovali tři postupy do semifinále

Aktualizováno

Všechny tři české posádky, které dnes zasáhly do mistrovství světa ve veslování v americké Sarasotě, postoupily do semifinále. Ve hře o medaile se udržela párová čtyřka lehkých vah Jan Hájek, Milan Viktora, Jan Vetešník, Jiří Kopáč, dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil i dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Párová čtyřka lehkých vah Jan Hájek, Milan Viktora, Jan Vetešník a Jiří Kopáč.

Článek

Párová čtyřka lehkých vah postoupila z oprav z prvního místa. Češi vedli od prvního mezičasu až do cíle, mocně finišující Němce porazili o 59 setin sekundy. Semifinále je čeká ve čtvrtek stejně jako Helešice s Podrazilem.

Dvojka bez kormidelníka absolvovala zcela jiný závod. Veslaři pražské Dukly začali pomaleji a v polovině trati byli až pátí. V závěru se ale posunuli na druhé místo za vítězné Rumuny Cosmina Pascariho a Vlada Dragose Aicoboaeho. Mezi trojicí postupujících se drželi jistě.

"I když to po technické stránce není to, co umíme, tak nám dnes závod vyšel. Ale bylo to, jak se říká, za pět minut dvanáct," uvedl Helešic. Pomalejší začátek nebyl podle plánu. "Takový scénář ale napsal sám závod. Vše jsme řešili během jízdy," dodal.

Nejsložitější situaci měli Vraštil se Šimánek, kteří bojovali jen o dvě postupové místa. Česká dvojice byla v polovině trati druhá, poté se posunula do čela, ale ve finiši se před ni dostali Ukrajinci Stanislav Kovalov a Igor Chmara. Třetí Kanaďané Taylor Hardy a Patrick Keane skončili o šest sekund zpět.

Reklama