Hlavní obsah

Hilgertová na medaili nedosáhla, zlato pro Dukátovou

PRAHA

Pouze stříbrnou medaili v závodě hlídek získala česká kajakářka Štěpánka Hilgertová na domácím mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze-Troji. Individuální závod kajakářek ji nevyšel a skončila až na pátém místě. Životního úspěchu dosáhla svou první individuální medailí a hned zlatou Jana Dukátová ze Slovenska.

Foto: Petr Cihelka

Štěpánka Hilgertová na MS ve vodním slalomu v Praze-Troji medaili nezískala, skončila pátá.

Článek
Fotogalerie

Finálová jízda se musela obejít bez zkušené české závodnice Ireny Pavelkové, které se vůbec nepovedlo semifinále. Dvě protivodné branky zbytečně podjela a časová ztráta ji odsunula na jedenácté, první nepostupové místo. Jen o příčku před ní skončila Marie Řihošková, pro kterou byl naopak postup do finále úspěchem.

Řihošková ve finále obsadila osmé místo, Hilgertová skončila pátá. Na horší pozice ji odsunuly především doteky na brankách číslo třináct a třiadvacet. "Nebyla to ideální jízda, škoda že to nevyšlo. Asi jsem se nedokázala srovnat s tím domácím prostředím. Medaile určitě byla v mých silách, o to víc mne mrzí, že to nevyšlo," prohlásila po závodě bez viditelných známek zklamání Hilgertová.

Výsledky finále ženy K1
K1: 1. Dukátová (SR) 224,09 (2 tr. sekundy), 2. Pennieová (Brit.) 227,41 (0), 3. Bongardtová (Něm.) 229,29 (0), 4. Kaliská (SR) 229,68 (0), 5. Hilgertová (ČR) 233,74 (4), 6. Picheryová (Fr.) 234,02 (0), ...8. Řihošková 235,42 (4), 11. Pavelková (obě ČR) 118,80 (0).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články