Hlavní obsah

Horská poplave o medaili na polohovce, Baumrtová v semifinále

Kodaň

Trio českých závodnic si na ME v plavání v krátkém bazénu zajistilo v sobotu dopoledne postup do večerního finálového programu. Kristýna Horská si zajistila šestým časem místo ve finálové osmičce v polohovém závodu na 200 metrů, Simona Baumrtová bude bojovat o finále na znakařské padesátce a Lucii Svěcenou čeká semifinále na stovce motýlek.

Kristýna Horská, Simona Baumrtová a Lucie Svěcená po rozplavbáchVideo: Sport.cz

 
Článek

Horská si v Kodani zajistila poprvé v kariéře finálovou místenku na velké akci časem 2:10,35 min., jímž zaostala o 38 setin za svým osobním rekordem.

„Mám fakt radost, že jsem se do finále dostala, ale trošku mě mrzí čas. Po závodu na polohové stovce jsem čekala, že to bude trochu lepší. Večer bych chtěla být o trochu rychlejší," vyprávěla v Royal Areně.

Baumrtová se do semifinále probojovala sedmým časem 26,95. „Čas pod 27 sekund je pozitivní, odpoledne bych ale potřebovala jít ještě níž. Bude to hodně těžké, jsou tam samé specialistky na padesátku. Tenhle závod je zvláštní. Vlníte, plavete, vlníte a dohmátnete. Celé je to hrozně rychlé," poznamenala pátá žena ze znakařské stovky.

Svěcená postoupila, Seemanové chybělo 57 setin

Příjemně překvapená byla svým výkonem Svěcená, která postoupila čtrnáctým časem 58,28 a po národní redukci třináctým místem. „Umístění jsem nečekala, ani ten čas. Na stovku jsem vlastně vůbec netrénovala, čeká mě maturita a s trenérem jsme dohodnutí, že se soustředím jen na padesátku. Takže musím být spokojená. Pokusím se čas ještě zlepšit, ale postup do finále odhaduji na hranici 57,50 a to je pro mě nemožné. Kdybych zůstala třináctá, budu spokojená," uvedla dvacetiletá motýlkářka.

Sedmapadesát setin chybělo k finálové osmičce sedmnáctileté Barboře Seemanové na kraulařské dvoustovce, další Češi se postupu nepřiblížili. Kristýna Štemberová s Barborou Janíčkovou skončily na padesátce znak na 36., resp. 39. místě a první jmenovaná ještě zaplavala 28. čas na stovce motýlek. Josef Moser byl na kraulařské stovce 30.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články