Hlavní obsah

Divá Bára. Šla jsem rozbít bazén, přiznala po rekordu Seemanová

Pavel Novotný (Kodaň)Sport.cz

Poslední den, poslední závod na ME v krátkém bazénu v Kodani. A po dosavadních výsledcích zdravé naštvání. Sedmnáctiletá Barbora Seemanová v neděli hned dvakrát přepsala české maximum na kraulařské padesátce, dosavadní rekord Anny Kolářové vylepšila o 36 setin na 24,57 sekundy.

Barbora Seemanová po semifinále na 50 m volný způsob. Podruhé během jednoho dne vylepšila český rekordVideo: Sport.cz

 
Článek

Seemanová na ME po prvním českém rekordu a postupu do semifinále kraulařské padesátky

Dvakrát za den posunout hranici českého rekordu. To je příjemná tečka za šampionátem...

Je to úplně úžasné. Vůbec nechápu, že mi padesátka takhle letí. Navíc na konci dne. Je to hrozně hezké zakončení celého mistrovství, po předchozích startech jsem si spravila náladu.

Co bylo jinak?

Konečně jsem cítila sílu záběru, prostě jsem se ve vodě neplácala. Byla jsem silná, povedla se mi obrátka. Zkrátka základní věci na padesátce.

Absolutní koncentrace na vás byla patrná už při nástupu ke startovním blokům. Na co jste před semifinále myslela?

Byla jsem naštvaná. Na sebe, na celé okolí. Šla jsem fakt jenom rozbít bazén a vydat ze sebe všechno, co šlo. V dopolední štafetě jsem padesátku jela 24,35, tak jsme si s trenérkou říkaly, že by bylo dobré jet v semifinále podobně. A to se podařilo.

S jakým pocitem budete tedy Kodaň opouštět?

Bylo to průměrné. Stovku raději nebudu komentovat. Na dvoustovce to bylo lepší, i když to nebyl osobák. Padesátka naopak úplně super ráno i odpoledne. A konečně se mi podařilo zaplavat semifinále.

Jak vnímáte mistrovství Evropy v perspektivě celé sezóny, v níž jste absolvovala i své poslední juniorské šampionáty?

Bylo to dlouhé a už se hodně těším na Vánoce. Jsem ale moc ráda, že jsem se na seniorskou Evropu probojovala, každému se to nepodaří. Byly to pro mě další velké zkušenosti.

Reklama

Související témata: