Hlavní obsah

Někdejší plavecká hvězda podlehla ve 33 letech rakovině

Berlín

Patřila ke světové plavecké špičce, sbírala medaile na evropských i světových šampionátech, svůj největší boj ale prohrála. Daniela Samulská podle německých médií podlehla ve čtvrtek rakovině, týden před 34. narozeninami.

Foto: Profimedia.cz

Úspěšná německá plavkyně Daniela Samulská podlehla ve 33 letech rakovině.

Článek

V letech 2005 až 2010 nasbírala celkem devět cenných kovů z MS a ME. Při světovém šampionátu 2009 v Římě zaplavala v semifinále světový rekord 27,39 na 50 metrů znak, ten ale vydržel jen necelých pět minut, než ho o setinu sekundy vylepšila Ruska Anastasia Zujevová.

V letech 2006 a 2010 slavila Samulská titul mistryně Evropy ve štafetě, na tratích 50 a 100 metrů znak je rodačka z Berlína držitelkou národních rekordů dodnes.

Krutou diagnózu jí lékaři poprvé sdělili v roce 2011, plavkyně ukončila kariéru a stáhla se do ústraní. „Vypadalo to, že se ji podařilo vyléčit, ale nemoc se znovu vrátila," citoval trenéra národního týmu Henninga Lambertze server deníku Bild.

Spolu s reprezentační kolegyní Brittou Steffenovou nejúspěšnější německá plavkyně posledních dvou dekád vychovávala s manželem dvě malé děti.

Reklama