Hlavní obsah

Výborný se vidí jako kapitán, Hadamczik se tomu diví

PRAHA/COLUMBUS

Hokejista David Výborný v rozhovoru pro středeční vydání amerického listu Columbus Dispatch údajně řekl, že bude na olympijských hrách kapitánem českého mužstva. Kouč národního celku Alois Hadamczik ovšem tvrdí, že jméno šéfa týmu sdělí až přímo v Turíně a Výbornému nic podobného ani nenaznačil. Podle zdrojů blízkým národnímu týmu by "céčko" na dresu měl v Turíně nosit detroitský útočník Robert Lang.

Článek

Deník z města, v němž Výborný hraje NHL, přinesl o jednatřicetiletém útočníkovi obsáhlý materiál, v němž přibližuje celou jeho kariéru. Výborný v článku také říká: "Být kapitánem olympijského týmu, to je pro mě velká věc. Hodně to pro mě znamená," uvedl.

Mimojiné také prozradil, že mu nedávno volal Patrik Eliáš, který byl do olympijského týmu zařazen dodatečně. "Prostě chtěl jen mluvit s kapitánem," říká v článku Výborný.

Kdo by měl v Turíně dělat kapitána?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Anglicky umí Výborný skvěle a je podle listu dokonce mluvčím česko- slovenské kolonie v Columbusu. Jeho slova byla ale možná zkreslena. Jinak si jeho prohlášení kouč Hadamczik vysvětlit neumí. "Já jsem nic takového Davidovi neřekl. Poslední měsíc jsem mu volal pětkrát a ani jednou jsem se mu nedovolal," řekl ve čtvrtek kouč. Výborného minul i na své zámořské misi koncem loňského roku.

Kouč několikrát uvedl, že konkrétní jméno řekne až na místě ve chvíli, kdy bude celý tým pohromadě. "Nevím, proč do toho všichni vrtají. My potřebujeme klid," podotkl.

Vedle Výborného a Langa patří do okruhu kandidátů na kapitána ještě obránce Pavel Kubina. Výborný je pětinásobným mistrem světa, ale do Itálie pojede na svou první olympiádu. Loni byl kapitánem zlatého týmu ve Vídni. Na hrách by měl podle svých slov nastupovat v jednom útoku s Milanem Hejdukem a Patrikem Eliášem.

Reklama