Hlavní obsah

Hokejisté na ledě vyháněli únavu

TURÍN

Bez výjimky se všech třináct českých hokejových reprezentantů, kteří už v pondělí byli v dějišti zimních olympijských her, účastnilo prvního tréninku. Pobyt na ledě brali jako vhodný způsob, jak odstranit únavu. Většina z reprezentantů strávila totiž noc z neděle na pondělí na palubě letadla.

Článek

"Cesta byla v pohodě, ale skoro vůbec jsem nespal," líčil útočník David Výborný z Columbusu. "Nikdy cestou přes oceán nespím," pokýval hlavou i brankář Dominik Hašek. "Všechno bylo bez problémů, ale oči jsem nezamhouřil ani na minutu," mluvil ve stejném duchu obránce Marek Židlický z Nashvillu.

Přelet z USA absolvoval Židlický s Výborným, Eratem, Vokounem a Oleszem. Sešli se v Atlantě, odkud letěli do Milána. Tam na ně čekaly speciálně nachystané automobily, které je expresně dopravily do dějiště her v Turíně. Většinou šlo o samé luxusní vozy. "Mysleli jsme na pohodlí hráčů," komentoval cestovní manévry Zbyněk Kusý, generální manažer hokejové reprezentace.

Po ubytování se pozdravili s koučem

Zatímco výzbroj všech borců mířila přímo do hokejové haly Palasport Olimpico, kde bágly hráčů zřízenci odnesli do šatny, hokejisté prošli bezpečnostní kontrolou v olympijské vesnici a nezbytnou akreditací.

Většina se rychle ubytovala, pozdravila se s trenérem Hadamczikem a asistenty Weissmannem a Trličíkem, prohodila pár slov s kustody Bílkem a Vlašicem a mířila do pokojů za odpočinkem. "Natáhneme se, ale večer určitě půjdeme na led," shodli se všichni.

"Žádný zaručený recept, jak odbourat cestovní únavu, nemám, ale ve výzbroji s hokejkou a bruslemi je to nejsnazší," říkal Židlický. "Pěkně se vypotím, do rána doženu spánkový deficit a budu v pohodě," doplnil Výborný, než naskočil k prvnímu tréninku na led haly Palasport Olimpico.

Reklama