Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Hala v Bratislavě málem spadla. Jsem nadšenej, ten hokej měl všechno, smeká Bednář

Bratislava

Náš první zápas na mistrovství světa se Švédy jsem viděl osobně v bratislavské hale a na rovinu musím přiznat, že náš výkon předčil veškerá má očekávání. Energie, která z našeho týmu sršela, byla neskutečná. Nevím, jestli se mnou budete souhlasit, ale ten hokej měl úplně všechno. Podali jsme opravdu parádní výkon.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Bednář.

Článek

Člověk by si logicky před zápasem mohl říct, co s námi udělá vědomí, že nastupujeme proti dvojnásobným mistrům světa, jejichž kádr je sestaven skoro výhradně z hráčů NHL. Jenže naši kluci byli sebevědomí, draví, plní energie, nebáli se. Fakt jsem z jejich výkonu nadšenej.

Samozřejmě se našly pasáže, hlavně ve druhé třetině, kdy nám nohy tolik nešly a Švédi byli lepší, ale kluci zápas neskutečně odmakali a zaslouženě vyhráli. Na ledě nechali úplně všechno a ukázali, že se dá hrát proti každému. Byla radost se na ně dívat. Jsem hodně pozitivní, opravdu se mi to moc líbilo. Když takhle budeme hrát každý zápas, tak nás, myslím, úspěch nemine.

Dvougólový střelec Jakub Vrána. Tenhle kluk patří ke světové extratřídě, chválí ho Jan Kovář

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Nerad vyzdvihávám jednotlivce, ale musím zmínit Kubu Vránu, se kterým se známe. Jsme vlastně jedna rodina, protože Kuba je vnukem sestry mého táty. Na zápas se Švédy dorazila do Bratislavy snad celá jeho rodina a museli být nadšení, když hned ve svém prvním zápase za reprezentaci dal dva góly. A to ještě měl spoustu dalších šancí. Ale nebylo to jen o Kubovi, pochvalu zaslouží úplně všichni.

Včetně Patrika Bartošáka, který chytal výborně. Naopak si moc nejsem jistý formou Henrika Lundqvista, od kterého jsem čekal mnohem víc. Patrik ho totálně předčil a trenéři zaslouží uznání, že do brankoviště poslali právě jeho.

Nesmím zapomenout ani na taktický faul Ondry Paláta za stavu 3:2 v momentě, kdy Švédi mohli jet pět minut před koncem třetí třetiny dva na jednoho. Ondra se radši nechal vyloučit, jen aby nebezpečnou akci zastavil. To se mi hrozně líbilo, a i proto už Švédi zápas nesrovnali.

Musím se zastavit i u atmosféry, která díky českým fanouškům na stadionu Ondreje Nepely panovala. Byla perfektní, parádní, neskutečná. Od nástupu hráčů na led až po konec zápasu celá hala skandovala a ve třetí třetině málem spadla. Diváci byli naším šestým hráčem na ledě a kluci se jim odvděčili tím nejlepším možným způsobem.

Dneska nás čekají papírově slabší Norové, kluci se ale musí udržet v módu stoprocentního nasazení, protože už v pondělí půjdou na našlapané Rusy. Výhra nad Švédy nás ale dostala do pohody, moc lidí nečekalo, že je přejdeme takovýmto stylem.

S národním mužstvem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 78 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Na kontě má více než 100 zápasů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií. V současnosti zastává post sportovního manažera v extraligovém týmu Mountfield HK.

Reklama

Související témata: