Hlavní obsah

Trápící se Hamburk míří do Stuttgartu

Jedním z největších zklamání letošní sezony bundesligy jsou zatím výkony fotbalistů Hamburku. Mužstvo, které mělo hrát o přední příčky, se dnes pokusí o obrat k lepšímu na stadionu Gottlieba Daimlera, kde je přivítá Stuttgart.

Článek

Stuttgartu se letos vyplácí letní trenérská změna. Zkušeného Giovanni Trapattoniho vystřídal Armin Veh. Pod vedením Itala se týmu vůbec nedařilo a v loňské sezoně skončil až na devátém místě bundesligy, což byl vůbec nejhorší výsledek za několik posledních sezon. Letos to je ale jiná káva. Především velmi dobrá střelecká produktivita drží Stuttgart na druhé příčce bundesligy - o dva body více mají už pouze Brémy. Naopak největší slabinou je defenzíva, která kromě tří posledních celků tabulky inkasovala nejvíce branek. Vehovi svěřenci neprohráli už sedm utkání v řadě a tuto sérii nebudou jistě chtít dnes ukončit. "Nemáme v současné chvíli zvláštní cíle, co se umístění týče. Chceme hrát velmi dobrý fotbal plný vášně," prohlásil kouč Veh. "Nemyslím si, že je v současné době v bundeslize tým, který je nám schopný čelit," neskrývá svůj optimismus charismatický trenér. Ten dnes bude postrádat několik hráčů, ale jedná se spíše o členy širšího kádru - zraněni jsou Dirk Heinen, Silvio Meissner, Alexander Farnerud, Bernd Nehrig a Cacau.

Klub z přístavního města loni zářil na všech scénách; letos toto tvrzení zdaleka neplatí. V létě Hamburk opustilo hned několik klíčových hráčů - Buyten, Boulahrouz a Barbarez. Přišel sice "zázračný" belgický mladík Kompany a kapitán argentinské reprezentace Juan Pablo Sorín, jejich výkony ale zaostávají za očekáváním. Hamburku se nedaří ani v bundeslize, ani v Lize mistrů. V elitní evropské soutěži si zatloukl poslední hřebík do rakve minulý týden domácí prohrou s Portem. V domácí lize si potom o víkendu připsal další neúspěch, když prohrál se slabým Wolfsburgem. Fanoušci volají po rezignaci trenéra Dolla, ten ale na svém postu setrvává dál. "Thomas Doll je hlavním kamenem našeho mužstva, ale potřebujeme výsledky, a to co nejdříve," řekl majitel klubu Bernd Hoffmann. "Nevzdáváme se a já budu pokračovat ve své práci," věří v lepší budoucnost Doll. "Chceme uspět už ve Stuttgartu," doplnil kouč. Dnes mu ovšem bude scházet čerstvě zraněný Vincent Kompany, který si poranil achilovku. Zdravotní problémy mají i Raphael Wicky, Nigel de Jong, Bastian Reinhard, Guy Demel a Collin Benjamin.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favority domácí, na jejichž vítězství vypsali kurs 1.75. Kurs na remízu má hodnotu 3.35 a na vítězství Hamburku si můžete vsadit s kursem 4.35. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:00 a potom začněte sázet live.

Reklama