Hlavní obsah

Lille chce potvrdit dobrou formu

Bezesporu šlágrem třináctého kola francouzské Ligue 1 je souboj o místa na čelu tabulky mezi Lille a Marseille. Hosté mají v tabulce pouze o bod méně, ale momentální forma pro domácí hovoří určitě jasněji.

Článek

Lille nevstoupili do letošního ročníku elitní francouzské soutěže moc dobře, ale forma z posledních kol je vyšvihla na aktuální pátou příčku tabulky. Už pět utkání v řadě nepoznali svěřenci trenéra Claudea Puela hořkost porážky. Minulý týden si jistě zvedli sebevědomí vítězstvím rozdílem třídy na hřišti nováčka z Valenciennes. Jejich síla je ale především na domácím stadionu Grimonpreze Joorise, kde body letos ztratili pouze jednou. V dnešním zápase bude Claude Puel postrádat Stephana Dumonta, který si poranil koleno a Johana Audela, jenž má problémy s ramenem. Na hřišti naopak nebude chybět opora defenzivní řady Rafael. "S Marseille hrajeme o šest bodů a utkání je tak velmi důležité. Je to náš velký rival a nebude jednoduché s ním uspět," řekl klíčový obránce.

Marseille se dlouho drželi jen v těsném závěsu za Lyonem, ale přišel útlum a propad na současné osmé místo. V posledních třech kolech nezískalo mužstvo trenéra Alberta Emona ani bod, ale jeho pozice v klubu je podle šéfa Pape Dioupa stále dobrá a jeho rezignaci prozatím vyloučil, i když Marseille už vypadla i z Poháru UEFA. Další nepříjemná zpráva přišla v tomto týdnu. Olympique bude muset odehrát jedno z následujících domácích utkání na Stade Veledrome za zavřenými dveřmi. Důvodem je trest za nepříjemnou událost z utkání Nice - Marseille, kdy jeden z hasičů přišel o dva prsty. V ruce mu totiž vybuchla bomba, kterou na hřiště hodil někdo z hostujících fanoušků. Kouč Emon se dnes bude muset obejít bez Ronalda Zubara a Modeste M'Bamiho, kteří mají karetní tresty, zatímco Djibril Cisse není stále úplně fit z těžkého zranění.

Utkání nemá jednoznačného favorite, na domácí si vsadíte s kursem 2.00 rovné. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.95 a na výhru Marseille kurs 3.80.

Reklama