Hlavní obsah

Blackburn chce přerušit sérii proher

Třinácté kolo Premier league dnes uzavře utkání v Ewood Parku, domácím stánku Blackburnu. Rovers zde hostí souseda v tabulce - Tottenham. Mezi oběma celky jsou pouhé tři body rozdíl, navíc ani jeden z nich není se svým dosavadním postavením spokojen, i proto se dá očekávat rozvášněné střetnutí.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Hráči Tottenhamu se radují z gólu Jermaina Jenase (vzadu) v utkání proti Slavii.

Článek

Blackburn patří každoročně mezi průměr Premier league, což prokazuje i letos. Jeho dvanáct bodů za dvanáct utkání stačí momentálně na patnáctou příčku. Výběr Marka Hughese často střídá dobré chvilky se špatnými. Jedna z méně příjemných přišla právě minulý týden, když Rovers nestačili doma na Manchester United a prohráli už dokonce počtvrté v řadě. "Naše výsledky nejsou v poslední době opravdu vůbec růžové. Výkony ale nejsou slabé a proti Manchesteru jsem byl spokojen. Měli jsme dobrý úvod sezony, ale přišla nějaká zranění a vše se obrátilo. Stále si ale myslím, že naše forma není špatná, jen se potřebujeme vrátit na vítěznou notu," konstatoval Hughes, bývalý dlouholetá hráč Manchesteru United. Rovers sužují problémy s koncovkou, když nemají aktuálně průměr ani jednu vstřelenou branku na zápas. Dnes bude navíc oslabena defenzíva; určitě nenastoupí tradiční zkušené stopérské duo Zurab Khizanishvili - Lucas Neill. Otazník startu visí nad Morten Gamstem Pedersenem i Robbie Savagem.

Kohouti vstoupili do sezony opravdu velice bídně. Výsledkem špatného herního projevu je prozatímní až 13. příčka, když v aktuálním ročníku vůbec neprokazují vyrovnané výkony jako v sezoně loňské. Svěřence Martina Jola trápí především ofenzíva. Tottenham je s dosavadními devíti vstřelenými brankami vůbec jedním z nejhorších celků anglické ligy v této statistice. Je to docela překvapivé, jelikož útočníci jako Mido, Berbatov, Keane nebo Defoe by měli být zárukou velké kvality. Před čtrnácti dny sice Tottenham porazil Chelsea, ale minulý týden neuspěl v Readingu, což opět ukazuje velkou nevyrovnanost. "Doma hrajeme výborný fotbal, naopak venku velice špatný. Když vyhrajete sedm utkání na hřištích soupeřů, tak jste na špičce tabulky. Právě to se nám ale nedaří a musíme na tom pracovat," řekl kouč. Ten dnes bude postrádat svůj poklad v podobě rychlíka Aarona Lennona, který má problémy s kolenem, zatímco Jermaina Jenase trápí lýtkový sval. O tom jestli nastoupí čtveřice Pascal Chimbonda, Calum Davenport, Anthony Gardner a Paul Stalteri se rozhodne až před utkáním.

Utkání nemá jednoznačného favorite, na domácí si vsadíte s kursem 2.45. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.15 a na výhru Kohoutů kurs 2.70.

Reklama