Hlavní obsah

Liverpool chce potvrdit své výsledky z domácího hřiště

Jedno ze šesti sobotních utkání Premier league se odehraje na Anfield Road, domácím stánku Liverpoolu. Reds zde přivítají nevyzpytatelný Manchester City, který má v tuto chvíli v tabulce pouze o dva body méně.

Foto: internet

Xabi Alonso (vpravo) ví, jak vám pomoci vydělat peníze...

Článek

Start Liverpoolu do aktuální sezony nebyl zrovna růžový, ale poté konečně svěřenci Rafaela Benitéze našli svou sílu. Bohužel ale pouze v domácích zápasech; na Anfield Road klopýtli Reds jen jednou, když remizovali s Blackburnem. Na cizích hřištích už je to horší, což dokázala i minulá dvě utkání. Nejdříve si Liverpool odvezl debakl z Emirates Stadium, kde sídlí Arsenal a poté uhrál pouze bezbrankovou remízu na hřišti Middlesbrough. Chuť si tak Benitézův výběr spravil v Lize Mistrů; na svém hřišti porazili PSV Eindhoven 2:0 a upevnili si tak první příčku ve své skupině. Střelecky se konečně prosadil i mozek týmu Steven Gerard. "On může dávat hodně branek a to i z větší vzdálenosti. Má skvělou střelu. Stále je to hráč s velkým potenciálem," pěje slova chvály na Gerarda kouč Liverpoolu. Tomu dnes budou scházet zranění Xabi Alonso a Mark Gonzalez, zatímco nad startem dvojice Stephen Warnock - Jermaine Pennant visí otazník.

V letní přestávce prošlo mužstvo trenéra Stuarta Pearce opravdu velkými změnami. Hodně hráčů odešlo, ale především hodně kvalitních přišlo. Odborníci očekávali, že hráči jako Dickov, Hamann, Isaksson, Corradi nebo Trabelsi mají potenciál velkého úspěchu, ale skutek utek a start City do nového ročníku nebyl zrovna ideální. V posledních kolech to ale vypadá, že se blýská na lepší časy. Před necelým měsícem si Pearcova družina připsala tři body v zápase s Middlesbrough, pak sice prohrála v Charlton, ale remíza s Newcastlem a vítězství s Fulhamem minulý týden ji určitě pozvedla sebevědomí. "Na našem herním projevu je vidět zlepšení. Povedl se nám velice dobře poslední zápas a doufám, že na něj dokážeme navázat na Anfield Road," řekl horkokrevný Pearce. Dobrou zprávou pro něj je jistě návrat Dietera Hamanna do sestavy, ale s největší pravděpodobností ho ještě do základní jedenáctky nezařadí. Mimo hru jsou zranění Trevor Sinclair, DaMarcus Beasley a Sun Jihai.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání domácí, na které vypsali kurs 1.40. Remízu ocenili hodnotou 4.50. Jestliže věříte v překvapení, kterým by jistě bylo vítězství Manchesteru City, pak využijte kursu 6.00.

Reklama