Hlavní obsah

New Jersey chce ukončit proherní šňůru

Pět zápasů v řadě prohráli basketbalisté New Jersey. Tým, který i přesto zůstává v čele Atlantické divize, může ukončit černou sérii dnes v utkání proti Charlotte.

Článek

Nets jsou sice stále v čele své divize, s dosavadním průběhem sezony ale mohou být jen těžko spokojeni. Po pěti porážkách za sebou mají bilanci 5-8 a mohou jen děkovat tomu, že jsou ve zdaleka nejslabší divizi NBA, kterou i s takovou bilancí mohou vést. New Jersey se poměrně dařilo první dva týdny, kdy většinu zápasů odehrálo proti týmům Východní konference. Poté ale doma prohráli ostudně 68-86 s Portlandem a poté absolvovali čtyřzápasovou cestu po Západu, během které neuspěli ani jednou. Týmu nepomohl ani návrat křídla Jeffersona, který letos zatím jen vzpomíná na předešlé úspěšné sezony. Vedle tradičně výborného Vince Cartera a rozehrávače Jasona Kidda jsou tak příjemným překvapením jen výkony Srba Krstiče, který letos patří mezi lepší pivoty Východní konference.

Právě on ale dnes nebude mít vůbec jednoduchou úlohu. Do New Jersey totiž míří Charlotte, v jehož dresu letos září dvojka předloňského draftu Emeka Okafor. Hráč, který většinu minulého roku strávil na lavičce se zraněnou nohou, nyní konečně dokazuje, proč byl před draftem mnohými favorizován na úkor skvěl atleticky vybaveného Dwighta Howarda. Okafor má v tomto ročníku vynikající osobní statistiky - konto soupeřů zatíží průměrně téměř 19 body na zápas, doskočí 12 míčů a zablokuje téměř 3.5 střely na zápas. Je otázkou, jestli ho v dnešním utkání dokáže Krstič uhlídat, naneštěstí pro hosty ale zbytek týmu své letošní hvězdě příliš nepomáhá. Zatím největším zklamáním jsou zřejmě výkony Geralda Wallace, který se po loňské vydařené sezoně stále hledá, což je ovšem zřejmě způsobeno návratem Okafora. Správný rytmus několik zápasů hledala i trojka letošního draftu Adam Morrison. Dvaadvacetiletý mladík se ale, zdá se, konečně našel - v posledních sedmi utkáních má průměr téměř 19 bodů na zápas, především díky tomu, že si výrazně vylepšil úspěšnost z pole.

Bobcats, nejmladší tým NBA, jsou stále ve fázi budování, a proto od nich ani ti nejvěrnější fanoušci nečekají zázraky. A ty Charlotte rozhodně nepředvádí - ze třinácti zápasů vyhrálo jen tři a venku dokonce jen jediný. Nelze se tedy divit, že bookmakeři i přes špatnou formu domácích favorizují New Jersey, na které vypsali nízký kurs 1.29. Myslíte si, že hosté využijí špatné formy Nets a zvítězí? Potom si vsaďte na Charlotte, kurs na něj je 3.75.

Reklama