Hlavní obsah

Potvrdí Manchester City roli favorita?

V dohrávce šestnáctého kola Premier league se střetne Manchester City s Watfordem. Domácí se v poslední době dostali do velice dobré formy, kterou dnes chtějí potvrdit proti celku z nejnižších pater tabulky.

Foto: Digitalsport

Největší osobnost Watfordu Marlon King slaví svou branku společně s obráncem Lloydem Doyleym.

Článek

V letní přestávce prošlo mužstvo trenéra Stuarta Pearce opravdu velkými změnami. Hodně hráčů odešlo, ale především dost kvalitních přišlo. Odborníci očekávali, že hráči jako Dickov, Hamann, Isaksson, Corradi nebo Trabelsi mají potenciál velkého úspěchu, ale v úvodu ročníku tomu bylo úplně naopak. Výkony City nebyli vůbec dobré a to především po taktické a technické stránce. Během posledního měsíce konečně zjistili, že bojovnost není všechno a začíná to přinášet ovoce. Jasným důkazem je utkání s AstonVillou, které sehráli před týdnem na jejím hřišti a zvítězili v něm 1:3. Dnes je čeká papírově slabší soupeř v podobě Watfordu. "Viděl jsem Watford a hraje možná lépe než si každý myslí. V poslední době je nikdo nedokázal přehrát. Nesmíme proti nim hrát naivně, jelikož by to mohlo špatně skončit," zhodnotil soupeře bouřlivý kouč City. Ten dnes může po delší době počítat s kompletním kádrem, připraven je už i DaMarcus Beasley.

Watford je momentálně předposlední; do této doby nasbíral pouze devět bodů. Před měsícem si po dlouhých šesti letech konečně připsal vítězství v Premier league, když na svém hřišti porazil Middlesbrough, ale od té doby nezískal ani bod. Minulý týden vyhořel v souboji nováčků, když doma podlehl Sheffieldu 0:1. "Nehledal jsem radu od někoho jiného a ani ji hledat nebudu. Pro mě je to zkušenost a chci se s ní vypořádat sám," reagoval manažer Watfordu Adrian Boothroyd na pouhé jedno vítězství během čtrnácti zápasů. Ke zvratu mu dnes bohužel nemůže pomoci několik hráčů; kvůli kartám má stop obránce Chris Powell, zatímco brankář Ben Foster, obránce Clarke Carlisle a útočník Marlon King jsou zraněni.

Díky výhodě domácího prostředí i postavení v tabulce je pasován do role favorita Manchester City, na který si můžete vsadit s kursem 1.60. Remíza je oceněna hodnotou 3.40 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 5.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články