Hlavní obsah

Charlotte přivítá rozjetý Boston

Do výborné formy se v posledních dnech dostali basketbalisté Bostonu. Celtics se po mizerném listopadu konečně zvedli a vyhráli čtyři zápasy v řadě; popáté se pokusí zvítězit dnes v Charlotte.

Článek

Bostonu se vstup do letošní sezony opravdu nepovedl. V listopadu vyhráli Celtics jen pět ze čtrnácti zápasů a začalo být jasné, že mohou nastat ještě horší časy než v minulém roce, kdy skončili s bilancí 33-49. V prosinci si potom připsali čtyři prohry v řadě, mezi nimi i jednu domácí s velmi slabým Memphisem. Od té doby ale hráči trenéra Riverse porážejí jednoho soupeře za druhým. Je to paradoxní - Riversovi se totiž zranili hned tři pivoti, Perkins, Ratliff a Olowokandi a Al Jefferson tak musel obsadit pro něj netypickou pozici, a Boston navíc čekaly tři zápasy na cizích hřištích. Celtics si ale poradili s New Jersey, newyorskými Knicks i oslabenou Philadelphií, kterou porazili dokonce o dvacet bodů. S nově nabytým sebevědomím, kde i bez Ryana Gomese porazili Denver 119-114. Vedle tradičního tahouna Pierce se v posledním utkání vytáhli i Jefferson, který si připsal 28 bodů a deset doskoků, a Tony Allen - ten odehrál celých 48 minut a díky skvělé střelbě z pole zatížil konto Nuggets 30 body.

Také Charlotte, který dnes Boston hostí, se podařilo ukončit šňůru proher. Bobcats také v listopadu příliš nezářili a podobně jako loni se drží ve spodních patrech Východní konference. V prosinci se potom hráči trenéra Birkerstaffa museli vypořádat s velmi těžkým rozlosováním - nejprve se představili na půdě silného Washingtonu, potom doma přivítali Detroit a silnou trojici týmů ze Západu San Antonio, Houston, Phoenix. Zvítězit dokázali jen proti Detroitu a v ostatních zápasech se podle očekávání museli sklonit před silnějšími soupeři. V Clevelandu potom celý zápas trápili domácí, kteří se do poslední minuty museli strachovat o výsledek. Sérii proher ovšem Charlotte dokázalo ukončit v posledním zápase. V něm doma přivítalo Orlando; s uzdraveným rozehrávačem Knightem v sestavě dokázali soupeře oslabeného o několik hráčů ubránit a zaslouženě zvítězit 99-89.

I přes slušnou formu Bostonu považuje společnost bwin za favorita domácí tým, který vypsala s handicapem 2 bodů. Myslíte si, že Celtics dokáží zvítězit popáté za sebou, nebo že alespoň neprohraje o více než bod? Potom si vsaďte na něj s kursem 1.91.

Reklama