Hlavní obsah

Dostane se Shamrock před Cork City?

Velká většina evropských soutěží už dříve nebo o uplynulém víkendu sehrálo svá poslední kola a nyní si bude dopřávat odpočinku. To ale neplatí o irské Eircom Premier league. Ta má dnes na programu zápasy 13. kola. V jednom z nich se střetne Shamrock Rovers s mužstvem Cork City.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Jak už je v Irsku zvykem, nová sezona začíná s novým kalendářním rokem. Na podzim se z titulu radoval celek Shelbourne, který díky lepšímu skóre skončil nakonec před dotírajícími Derry City. Mistrem nižší soutěže se s přehledem stal Shamrock Rovers a zajistil si tak vstupenku do nejvyšší soutěže. Do té vstoupil velmi solidně a především doma prokazuje svou kvalitu - tříbodový zisk si nepřipsal pouze s Droghedou. Té vrátil porážku minulý pátek, kdy na jejím hřišti zvítězil díky dvěma brankám Tadhga Purcella 2:0.

Elitní kanonýr Shamrocku, který má letos na svém kontě celkem už 6 branek dnes na hřišti nebude rozhodně chybět. Zranění jsou naopak Paul Shiels a Eric McGill, zatímco Aidan Price, Ger Rowe, Barry Ferguson a Derek Pender jsou už stoprocentně fit a dnes na hřišti nebudou chybět. „Dnes nás čeká velmi podobný zápas tomu poslednímu s Droghedou. Musíme těžce pracovat po celých 90 minut,“ řekl Pat Scully, jenž je momentálně koučem vůbec nejúspěšnějšího klubu irské historie - Shamrock má ve své sbírce 15 trofejí pro mistra ligy.

Jeho slova jsou jistě pravdivá, dnes jeho mužstvo totiž čeká 4. nejlepší celek loňské sezony a dokonce předloňský mistr, který se pravidelně umisťuje mezi nejlepšími. Letos ale nemá prozatím žádní nikterak extra výrazné výsledky. Na svém kontě má sice o dva body více než domácí, ale překvapivý prozatímní lídr St. Patrick's Athletic mu už utekl na rozdíl 10 bodů. Stejně jako Shamrock je i Cork silný především na domácím hřišti. Venku má výsledky přesně průměrné 2 výhry, 2 remízy a stejný počet proher se skóre 9:9.

„Čekají nás čtyři velmi důležité dny, během kterých odehrajeme dva velké zápasy. Shamrock Rovers je první ze dvou pro nás nejdůležitějších zápasů, ve kterých musíme uhrát dobrý výsledek. Nebude to ale nic jednoduchého, soupeři jsou velmi kvalitní,“ ohlédl se trenér Damien Richardson za dnešním a pátečním zápasem, ve kterém přivítá jeho celek mužstvo Derry City. Do sestavy Corku se dnes vrací Sean Kelly, mimo hru jsou naopak stále Colm Carroll a klíčový muž Brian O'Callaghan.

Utkání nemá podle bookmakerů žádného výrazného favorita. Na domácí vypsala společnost bwin kurs 2.40. Remízu si u stejné sázkové kanceláře vsadíte s kursem 3.00 rovné a na vítězství Cork City zde najdete kurs 2.75.

Reklama