Hlavní obsah

Blake změří síly s obrovitým Karlovičem

Roland Garros konečně přeje počasí a druhý letošní grandslam se tak po dvou dnech půstu rozběhl naplno. Dnes zbývá odehrát ještě velká porce zápasů, mezi kterými nechybí duel Blake - Karlovič. Oba hráči jsou sice rozdílného vzrůstu, ale ani jeden nemá antuku obzvlášť v oblibě.

Foto: ČTK

Chorvatský tenista Ivo Karlovič.

Článek

Letos James Blake, 8. hráč světa prozatím zůstává trochu za očekáváním. Jeho bilance 22 vítězství v 34 zápasech je sice pozitivní, ale od tohoto Američana jeho fanoušci letos čekali určitě o něco více. Na druhou stranu se už dvakrát v roce 2007 dokázal probojovat do finále turnaje - úspěšně se prezentoval v Sydney a jako druhý skončil v Delray Beach. Na jarních amerických turnajích Masters končil vždy v počátku. Na Pacific Open v Indian Wells nestačil ve druhém kole na Francouze Benneteau. Na Sony Ericsson Open měl v prvním kole za soupeře Francouze Serru, proti kterému uspět nedokázal.

Na antuce se mu nedaří o nic lépe. V Římě vypadl ve druhém kole s Nicolasem Massu a před 14 dny mu v Hamburku vystavil konečnou rovněž v úvodu turnaje Carlos Moya. Vítězství si nepřipsal ani v prvním zápase v Dusseldorfu, kde podlehl celkem hladce Gonzalesovi. Následně svedl urputnou, ale úspěšnou bitvu s Callerim, kterého nakonec udolal ve třetím setu v poměru 6:4, ale na Soderlinga další den nestačil. Chuť si tak jistě chce spravit v Paříži, kde se nejdále probojoval loni.do 3. kola.

Dnes mu v cestě stojí zkušený 28letý Chorvat Ivo Karlovič, který vyniká svou výškou (208 cm) a velmi razantním podáním. Rodák ze Záhřebu letos neprožívá moc dobrou sezonu, díky čemuž je momentálně až 85. hráčem žebříčku ATP, přesto má na svém kontě několik zajímavých turnajových úspěchů. Nejlépe se mu vedlo v Houstonu, kde dokonce vyhrál. Do finále se probojoval v San Jose, kde cestou mezi nejlepší dvojici porazil i svého dnešního soupeře. Čtvrtfinále si navíc zahrál v Chennai.

Tyto úspěchy ale zaznamenal na začátku kalendářního roku a poslední dobou se trápí. V Barceloně, Římě i Hamburku končil hned v úvodu soutěže. Dnes má tak stejně jako Blake co napravovat. V Paříži zaznamenal svůj největší úspěch rovněž loni, kdy se probojoval do 2. kola.

Favoritem bookmakerů společnosti bwin je Američan s kursem 1.23 na jeho vítězství. Věříte-li chorvatskému borci, potom si vsaďte na jeho postup do 2. kola s kursem 3.35.

Reklama