Hlavní obsah

Ružomberok dnes předá své žezlo

Je tomu rok, co se Ružomberok radoval z titulu mistra ligy, letos ale tuto trofej neobhájil. Suverénem slovenské Corgoň ligy se totiž stalo mužstvo Žiliny, které dnes převezme vytouženou trofej po zápase posledního kola právě s loňským mistrem.

Článek

Letošní mistr mohl oslavit zisk titulu už 19. května po domácím zápase s Banskou Bystricí, kterou porazil 5:0. Slavnostní dekorování ale proběhne až dnes. Žilina se určitě bude chtít se sezonou rozloučit dobrým výsledkem a přidat si ještě trochu sebevědomí pro letní boje o Ligu mistrů. Momentálně má na svém kontě 5 vítězství v řadě a neuvěřitelné skóre 20:1 z těchto pěti zápasů. Poslední vítězství si připsala o víkendu na hřišti Nitry, kterou porazila 2:0. „Věděli jsme, že nitra bude chtít potvrdit svou kvalitu a se soupeřem jsme si v prvním poločase nevěděli rady. Po přestávce jsme měli více ze hry. Předvedli jsme více kvality a podařilo se nám dvakrát skórovat,“ řekl trenér Žiliny Pavel Vrba.

Oslavy titulu bude dnes jistě chtít domácím znepříjemnit Ružomberok, který i v posledním kole nehraje jen tak o nic. Stejně jako o mistrovi, tak i o vicemistrovi Corgoň ligy je rozhodnuto, ale kdo obsadí třetí příčku je stále v otázkách. Šanci mají dva celky - Slovan Bratislava a právě Ružomberok. Ten je v horší výchozí pozici, jelikož na svého soka ztrácí v tabulce bod a porazí-li Slovan dnes Senec, pak postoupí do Poháru Intertoto právě celek z Bratislavy. „Škoda, že jsme v sobotu se Slovanem doma nevyhráli, bylo by to pro nás výhodnější. Vnímáme, že Slovan má vše ve svých rukách, ale šance zde je a my budeme bojovat až do konce,“ řekl výkonný ředitel Ružomberoku Milan Varchola, jehož mužstvo o víkendu pouze remizovalo se Slovanem 1:1.

Oba týmy patří mezi nejlepší na Slovensku, přesto jsou dnes domácí vysoce favorizování a na jejich vítězství si u společnosti bwin vsadíte s kursem 1.35. Kurs na remízu má hodnotu 4.25 a na vítězství Ružomberoku 7.50.

Reklama