Hlavní obsah

Fish se utká se Spadeou

Eurotip.cz

V americkém Indianapolisu dnes odstartuje další tenisový podnik v rámci ATP. V prvním kole na sebe narazí dva domácí tenisté - Mardy Fish a Vincent Spadea, kteří se na okruhu utkali zatím dvakrát.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

V roce 2003 na tvrdém povrchu v Memphisu zvítězil až ve třech setech rodák z Chicaga Vincent Spadea. O tři roky později naopak vyhrál 25letý Mardy Fish rovněž v třísetové bitvě.

Vincent Spadea, který ve čtvrtek oslavil své 33. narozeniny došel v aktuální sezoně zatím nejdál do semifinále na turnaji v Delray Beach. Na konci dubna se dostal do čtvrtfinále v portugalském Estorilu, kde ho zastavil osmý hráč světa Francouz Richard Gasquet. Na Roland Garros i Wimbledonu prohrál hned v prvním kole. Na jeho posledním turnaji v americkém Newportu došel do čtvrtfinále, když vyřadil Justina Gimbelstoba a Paula Capdeville.

Mardy Fish, aktuálně 36. hráč světa si na turnaji v Indianapolisu, s celkovou dotací 525 000 amerických dolarů, zahraje vůbec poprvé. Rodák z Ediny vr státě Minnesoto je jeden z amerických hráčů, kteří o sobě dali poprvé vědět v roce 2000. Po podstoupení dvou operací levého zápěstí v roce 2005 se propadl až na 300. místo na světě. Avšak stále na sobě tvrdě pracoval a o rok později se dostal do top 50, když sezonu zakončil na 47. místě žebříčku ATP. Na cestě zpět mezi elitu vyhrál antukový turnaj v Houstonu, jako 212. hráč světového žebříčku hrající na divokou kartu.

Svou lepšící se formu potvrdil na lednovém Australian Open, kde v prvním kole šokoval vyřazením nasazené čtyřky Chorvata Ivana Ljubičiče. V osmifinále vyřadil Davida Ferrera ze Španělska. Nad jeho síly byl až spolubydlící a deblový partner Andy Roddick. V úvodu sezony se rovněž dostal do semifinále v Auclandu a Memphisu. Od té doby se zúčastnil ještě sedmi turnajů, ve kterých však vždy skončil hned v prvním kole. Na posledním turnaji v Newportu dokonce nestačil až na 182. hráče světa, Pákistánce Aisama-Ul-Haq Qureshiho.

Americký tenista Mardy Fish tedy v současné době rozhodně neoplývá úžasnou formou. I přesto mu ale bookmakeři sázkové kanceláře bwin věří o něco více než jeho protivníkovi, když na jeho výhru vypsali kurs 1.71. Po ne příliš povedeném období se Vincent Spadea dostává do slušné formy a pokud věříte v jeho postup, znásobíte svou sázku kursem 1.90.

Reklama