Hlavní obsah

Seppi dnes hraje se svým krajanem Staracem

Tenisový turnaj v Kitzbühelu se pomalu blíží ke svému konci, dnes má na programu čtvrtfinálové souboje. Mezi nejlepší osmičku se probojovali kromě dvou Španělů a dvou Argentinců, i dva Italové. Ti se dnes krátce před polednem střetnou o postup do semifinále.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Andreas Seppi se prozatím na okruhu ATP se svým krajanem Potitem Staracem nesetkal, přesto se oba jistě velmi dobře znají. Jejich způsob hry je velmi podobný i proto, že mají poměrně stejnou výšku a oba jsou vyznavači antuky.

Mladší z dvojice - Andres Seppi - je v tuto chvíli 86. hráčem světového žebříčku, když do letošní sezony vstupoval ze 74. pozice. Lehce si tak pohoršil, za což jistě může negativní zápasová bilance (12-17). V poslední době se však rodákovi z Bolzana začalo dařit lépe. Nejdříve si zahrál finále na challengeru v Sunrise a následně čtvrtfinále v Prostějově.

Před 14 dny navíc zaznamenal životní úspěch, když se dokázal probojovat do svého prvního finále na okruhu ATP v kariéře. Stalo se tak ve švýcarském Gstaadu, kde dokázal v semifinále vyřadit silného Andrejeva a až v boji o titul ztroskotal na Francouzovi Mathieum. o další podobný úspěch se momentálně pokouší v Kitzbühelu a prozatím se mu to daří. Na rakouském podniku si už poradil s Lopezem, silným J. C. Ferrerem a včera i se svým krajanem Fogninim.

Dnes se opět utká s italským rodákem - Potitem Staracem. 25letý rodák z apeninského poloostrova je v tuto chvíli 46. hráčem světa, když sezonu zahajoval z 83. příčky žěbříčku. Přes svou výšku 193cm je právě oranžový povrch jeho oblíbeným, což v poslední době jasně dokazoval. Před pár měsíci triumfoval hned na svém prvním letošním antukovém turnaji v Neapoli, ale jednalo se pouze o challenger. O týden později potvrdil svou formu už na okruhu ATP, když jeho cesta turnajem ve španělské Valencii skončila až ve finále, kde ho přemohl domácí Almagro.

Dobře si Starace vedl i na Open Seat v Barceloně, kde sice vypadl ve 3. kole, ale na raketě Rafaela Nadala. Svou formu prokazoval i v Římě, tam si poradil se dvěma velmi dobrými antukáři - Callerim a dokonce i s bývalou světovou jedničkou Juanem Carlosem Ferrerem. Následně sice vypadl s Rusem Davyděnkem, ale určitě byl se svým vystoupením spokojen. Stejně tak byl rozhodně spokojen se svým účinkováním v Portschachu, kde podlehl v osmifinále Hewittovi. Na Roland Garros se mu stal osudným los, nýbrž ve třetím kole potkal Rogera Federera. Následně si zahrál semifinále na challangeru v Luganu, ale od té doby končil vždy v úvodu turnajů. Dále se probojoval až nyní v Rakousku, když ve druhém kole vyřadil Floriana Mayera.

Myslíte si, že Seppi dnes vkročí do vzájemných soubojů vítězstvím? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.75. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Staracemu, pak využijte kursu 1.85.

Reklama