Hlavní obsah

Moya se utká s Nalbandianem

V dalším zápase prvního kola tenisového turnaje v Cincinnati se podíváme na duel bývalé světové jedničky Carlose Moyi s Davidem Nalbandianem.

Foto: Elmundo

Radost argentinského tenisty Davida Nalbandiana po triumfu na Turnaji mistrů v roce 2005.

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP poprvé potkali již před šesti lety na turnaji v Umagu, kde zvítězil španělský tenista. Druhý souboj v Palermu vyzněl lépe pro Nalbandiana a o rok později Moya opět prohrál. V roce 2004 srovnal Španěl ve finále v Římě vzájemnou bilanci na 2-2. Letos se tato dvojice potkala na antuce v Barceloně, kde zvítězil Argentinec.

Carlos Moya, který zde v Cincinnati slavil triumf již v roce 2002, vstoupil do sezony semifinálovou účastí v indickém Chennai. Na tvrdém povrchu v Sydney prohrál až ve finále s Jamesem Blakem, který ho vyřadil i v prvním kole na Australian Open. Další finálovou účast si připsal rodák z Malorky v Acapulcu, kde vyřadil krajany Almagra či Ferrera.

V květnu na turnaji ATP Masters v Hamburku si aktuálně 19. hráč světa poradil cestou do semifinále postupně s Mardy Fishem, Tomášem Berdychem, Jamesem Blakem a Novakem Djokovičem. Na Roland Garros prohrál 30letý Moya ve čtvrtfinále s krajanem Nadalem a ve Wimbledonu nestačil hned v prvním kole na domácího Tima Henmana. Na začátku července došel do semifinále v Bastadu a na svém zatím posledním turnaji slavil triumf, když ve finále v Umagu zdolal Rumuna Pavla.

Loňský rok zakončil David Nalbandian již počtvrté v řadě v TOP 10 žebříčku ATP. Vítěz turnaje mistrů z roku 2005 však neprožívá vůbec vydařenou sezonu. Po vypadnutí v prvním kole v Chennai si Argentinec ještě částečně spravil chuť v osmifinále Australian Open, kde skončil na raketě Němce Haase. Ale následně vypadl na domácí půdě v Buenos Aires hned ve druhém kole s krajanem Caňasem. O týden později v Indian Wells vyřadil cestou do osmifinále Němce Kohlschreibera a Francouze Mathieu.

Jediné čtvrtfinále si 25letý tenista zahrál v Barceloně, kde prohrál s Davidem Ferrerem. Na Roland Garros prohrál v osmifinále s Davyděnkem a ve třetím kole Wimbledonu nestačil na Kypřana Baghdatise. Minulý týden prohrál v montrealském osmifinále s pozdějším vítězem Novakem Djokovičem.

Mírným favoritem dnešního zápasu je dle sázkové kanceláře bwin David Nalbandian, na jehož výhru je kurs 1.48. Na vítězství Carlose Moyi si můžete vsadit v kursu 2.29.

Reklama