Hlavní obsah

Uspěje Uličný proti bývalému týmu?

Na místo činu se dnes vrací trenér Brna Petr Uličný. Jeho tým dnes sehraje prestižní utkání v Olomouci, kde Uličný dříve působil.

Článek

To ovšem není na dnešním zápase to nejzajímavější. Uličný totiž ještě jako trenér Olomouce vedl své mužstvo proti Brnu sedmkrát s nebývalou úspěšností: pod jeho taktovkou pětkrát Hanáci zvítězili a dvakrát remizovali. Dnes už jako trenér Brna bude chtít úspěšnou sérii Olomouce ve vzájemných utkáních ukončit. "Doufám, že se mně s Brnem v Olomouci bude dařit tak, jak se mně dařívalo s Olomoucí v Brně," řekl před utkáním Uličný. Jeho tým ovšem zatím nemá příliš důvodů k optimismu: po čtyřech zápasech mají za sebou jediný úspěch, výhru z přestřelky na Žižkově, která skončila 4:3 pro Brno. Domácí remíza se Zlínem se za úspěch pokládat nedá a ještě hůř se jim vedlo doma proti Plzni, s níž prohráli 0:1. V posledním utkání sice také neuspěli, porážka 0:1 na stadionu pražské Slavie se ale dala očekávat. Do dnešního souboje jde Brno oslabené o zraněnou trojici Švejnoha, Musil, Belej.

Příliš důvodů ke spokojenosti ale nemá ani Olomouc. Také oni se zatím radovali jen jednou, když ve třetím kole porazili doma Mladou Boleslav 1:0. S Bohemians a Mostem, dvěma ze zatím nejslabších týmů Gambrinus ligy, ztratily body za remízy 0:0 a 2:2 a z Českých Budějovic a z Letné odjížděli s prohrami 0:2 a 0:1. Ta poslední porážka od Sparty trenéra Pulpita bolela. Nejen, že jeho hráči hráli hodinu proti deseti a nebylo jim to nic platné, ale navíc se mu zranili dva defenzivní hráči: Dejan Jurkanič je mimo hru minimálně měsíc, stejnou dobu si kvůli naprasklé spánkové kosti nezahraje stoper Šekrle. Do sestavy by se ovšem po více než měsíci měl vrátit Brazilec Melinho.

Podle bookmakerů nemá prestižní souboj výrazného favorita: o málo větší šance dávají Olomouci, na kterou vypsali kurs 2.47, na Brno si můžete vsadit v kursu 2.80 a na remízu vypsala společnost bwin kurs 2.85.

Reklama