Hlavní obsah

Teplice čeká tvrdá zkouška na Bazalech

Eurotip.cz

Nového lídra bude mít po dnešku Gambrinus liga. Slavia, která zítra hraje se Spartou, přenechá přinejmenším na den vedení v tabulce buď Teplicím nebo Ostravě, na jejímž hřišti se oba týmy utkají.

Článek

Ještě před 14 dny byl Baník na domácím hřišti stoprocentní, ale poté přišla jednogólová prohra s Olomoucí. Tu Ostravané před týdnem vykompenzovali venku, když vyhráli na Žižkově a potvrdili tak svou velmi dobrou letošní formu na pražské půdě (remíza se Slávií a výhra s Bohemians).

Dnes čeká svěřence Karla Večeři důležité utkání před domácím publikem s Teplicemi. „Na to, co zápas může znamenat v tabulce, se ale neohlížíme, zajímá nás náš výkon,“ konstatoval kouč Baníku, kterému se opět zranil útočník Róbert Zeher, zatímco Václav Svěrkoš je k dispozici, ale opět naskočí spíše až v průběhu zápasu. Hrát naopak nebudou František Rajtoral, jenž na Žižkově dostal čtvrtou žlutou kartu a také bývalý hráč Teplic Dušan Tesařík, který proti Severočechům hrát nemůže. Dlouhodobě jsou mimo hru René Bolf, jehož návrat se však plánuje už v brzké době, a také Martin Lukeš.

Žlutomodří vstoupili do nové sezony velmi dobře, když ani v tak úspěšný start nedoufali. Svěřenci Petra Rady dokonce porazili i Spartu, ale před dvěma týdny prohráli ve Zlíně. Chuť si spravili v minulém kole s Plzní, kterou porazili díky brance Martina Kleina z 86. minuty.

Dnes mají Teplice velkou šanci dostat se do čela Gambrinus ligy, stačí jim neprohrát na Bazalech. „Ostrava bude chtít hrát útočně a to nám vyhovuje. Když budeme hrát jako tým dobře, tak by se nám mohlo dařit víc, než minule doma s Plzní,“ myslí si útočník Martin Fenin. Severočeši stále postrádají Koukala, Ryšku a Koláře, do pořádku se sice rychle dává Sabou, ale dnes rozhodně ještě nenastoupí.

Za mírného favorita utkání jsou s kursem 2.00 považováni domácí. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 2.95 a vítězství hostů s kursem 3.65.

Reklama