Hlavní obsah

Frankfurt chce proti Leverkusenu znovu tři body

Nespokojenost s výkonem Leverkusenu dal po utkání s Leirií v Poháru UEFA najevo sportovní ředitel klubu Rudi Voller. To, že si jeho slova vzali hráči k srdci, mohou prokázat už dnes ve Frankfurtu.

Článek

Leverkusen odcestoval do Portugalska ve výhodné pozici. Doma dokázal Leirii porazit 3:1 a i prohra o gól mu stačila k postupu. Toho také hráči trenéra Michaela Skibbeho dosáhli. Stále se sice museli dotahovat na svého soupeře a uklidnil je až gól Kiesslinga v 86. minutě, který srovnal na 2:2, na postup to ale stačilo - i když domácí Laranjeiro zařídil vítězství domácích 3:2. Leverkusen tak dosáhl svého, jeho hráči ale neušli kritice Rudiho Vollera z vedení klubu. "Na začátku jako bysme spali, pořádně jsme se nehýbali," řekl po utkání bývalý trenér německé reprezentace. S výkony svého týmu v bundeslize ale může být spokojený. V posledním utkání sice Leverkusen prohrál doma s Bayernem Mnichov 0:1, předtím se mu ale dařilo, dokonce i na hřištích soupeřů, a tak byl klub před devátým na čtvrtém místě tabulky.

Hráče kouče Skibbeho, který dnes nemůže počítat se zraněným Freierem, Gekasem, Ramelowem a Ballsen-Brackerem, dnes čeká souboj s týmem, kterému mají co oplácet. V loňské sezoně totiž ve dvou soubojích s Frankfurtem uhráli jediný bod za domácí remízu. Na stadionu Commerzbank Arena ve Frankfurtu prohráli 1:3 a trenér domácích Funkel věří, že jeho svěřenci dnes tento výsledek zopakují. "Viděl jsem jejich první zápas (s Leirií)," vrátil se k Poháru UEFA kouč domácích. "Znám je dobře, v loňské sezoně jsme dokázali, že se s nimi můžeme měřit," dodal Funkel. K sebedůvěře má důvod: zatímco venku Frankfurt ještě nevyhrál a ze čtyř utkání urval jen tři body, na domácím stadionu je to jiná káva. Hned v úvodním utkání porazili jeho hráči berlínskou Herthu 1:0, stejným výsledkem si potom poradili i s Rostockem a v polovině září odjel bez bodu i Hamburk, který tu prohrál 1:2. Jako první si před dvěma týdny odvezlo body z Frankfurtu Karlsruhe, letošní senzace bundesligy, za vítězství 1:0. Hned v dalším kole se ovšem Funkelovi hráči dokázali zvednout na hřišti Chotěbuzi; po 18 minutách tam prohrávali už 0:2, díky dvěma gólům Amanatidise ale vybojovali remízu 2:2. Podobně jako kouč hostů Skibbe, ani Funkel dnes nebude moci postavit nejsilnější sestavu: chybět bude duo Japonců Takahara-Inamoto a zranění vyřadila ze hry i Vasoskiho, Hellera a Chrise.

Podle bookmakerů nemá dnešní zápas výrazného favorita. O něco více společnost bwin věří hostům z Leverkusenu, na které vypsala kurs 2.45. Na domácí si můžete vsadit v kursu 2.65 a na remízu tu najdete kurs 3.20. Můžete si ale také počkat do úvodního hvizdu a teprve potom začít sázet live.

Reklama