Hlavní obsah

PSV čeká odveta v Istanbulu

Ani jeden gól neviděli před dvěma týdny diváci v Eindhovenu, kde proti domácímu PSV nastoupil v Lize mistrů tým Fenerbahce. Budou se dnes diváci v Istanbulu při odvetě bavit víc?

Článek

Po remíze, kterou dokázalo Fenerbahce uhrát v Nizozemí, je PSV ve složité situaci. Na tureckého soupeře totiž ztrácí bod a pokud by dnes Nizozemci prohráli, měli by to s postupem hodně těžké. Selhání v domácím zápase je ale jen jednou z nepříjemností, které Eindhoven v posledních dnech potkaly. Od týmu odešel do Valencie trenér Ronald Koeman, na jehož místo dočasně usedl Jan Wouters, a o víkendu PSV prohrálo 1:2 v Heerenveenu - Woutersův tým tak v domácí soutěži prohrál poprvé od dubna. V Lize mistrů začal nizozemský klub na jedničku, když díky gólům Lazoviče a Pereze porazil CSKA Moskva; v Miláně podle očekávání prohrál s Interem, což žádná tragédie nebyla, ztráta bodů s Fenerbahce před čtrnácti dny už ale postavení PSV hodně zkomplikovala. "Nejhorší, co bysme mohli udělat, je prohrát," okomentoval situaci svého týmu trenér Wouters. "Po remíze v Eindhovenu je moc důležité ve středu něco uhrát. Fenerbahce má dobrý tým, ale Deivid a Lugano nebudou hrát, a to je pro nás velké plus," dodal Wouters, který by se podle svých slov spokojil s remízou, v níž by PSV skórovalo - to by totiž bylo důležité v případě, kdy by rozhodovaly vzájemné zápasy. Kouč PSV dnes nebude moci postavit potrestaného Erica Adda, kromě něj budou chybět i dlouhodobě zranění da Costa, Afellay, de Jung a Culina.

Fenerbahce je na tom sice momentálně lépe, i turecký tým se ale musí vyvarovat porážky, která by mohla rozhodnout o postupu jeho soupeře. Fenerbahce se v domácí lize daří a před dnešním soubojem si zvedli sebevědomí domácím vítězstvím 2:1 nad Besiktasem. Ještě větší sebedůvěru ale určitě Turkům dodává zářijový zápas s Interem; v úvodním utkání základní skupiny totiž doma díky brance Deivida zvítězili 1:0 a přesvědčili se tak, že jsou schopni porazit i velmi silného soupeře. Jak se zmínil nizozemský kouč, jeho protějšek Zico dnes nebude moci poslat na hřiště střelce gólu do sítě Interu Deivida, který si musí odpykat trest, a ze stejného důvodu bude chybět i obránce Lugano. V tak důležitém zápase to ale pro Fenerbahce nesmí být omluva. "Když porazíme Eindhoven, uděláme velký krok k postupu do další fáze Ligy mistrů," řekl Zico. "Koemenův odchod by samozřejmě mohl jejich tým ovlivnit, všichni hráči PSV jsou ale profesionálové," dodal.

V dnešním utkání je podle bookmakerů mírným favoritem Fenerbahce, na které společnost bwin vypsala kurs 1.95. Na hosty si můžete vsadit v kursu 3.60 a pokud věříte, že utkání skončí znovu nerozhodně, vsaďte si na remízu - kurs je 3.20.

Reklama