Hlavní obsah

Kuznětsová potřebuje porazit Šarapovovou

Nelehký úkol dnes čeká na Rusku Světlanu Kuznětsovou. Pokud chce postoupit z červené skupiny Turnaje mistryň, musí dnes bezpodmínečně zdolat svou krajanku Marii Šarapovovou.

Článek

Zajímavý duel slibuje už pohled na vzájemné zápasy. Ty jsou v tuto chvíli vyrovnané v poměru 3:3, když poslední dva byly sehrány loni a každá z hráček si připsala po jednom vítězství.

V lepší pozici vstoupí do zápasu Maria Šarapovová, i když je aktuálně až šestou hráčkou žebříčku WTA. Jedno ji ale nikdo neupře, a to tři roky starý titul z Turnaje mistryň. Dalšímu by se však jistě nebránila, což dokázala i v zápase s Danielou Hantuchovou, kterou přehrála hladce ve dvou setech.

Šarapovová celý rok nebojovala jen se soupeřkami, ale také s poraněným ramenem, díky čemuž získala pouhý jeden turnajový titul v San Diegu. Dalším triumfům byla nejblíže na Australian Open a v Birminghamu, kde si shodně zahrála finále.

Možná překvapivě lepší sezonu má za sebou Světlana Kuzněcová, která je momentálně dokonce světovou dvojkou. Stejně jako její krajanka však vybojovala pouhý jeden turnajový triumf, když přemožitelku nenašla v New Haven. Výčet neúspěšných finále je však dosti dlouhý - US Open, Doha, Indian Wells, Berlín a Řím.

Kromě těchto výsledků dokázala dokonce dvakrát porazit světovou jedničku Justine Heninovou, což se bezesporu cenní i proto, že Heninová je letos ve fantastické formě. V Madridu ale nezačala Kuznětsová moc dobře, když po tuhé bitvě prohrála s mladou Srbkou Ivanovičovou a zkomplikovala si tak postup ze skupiny. Chce-li nad tímto cílem uvažovat i nadále, pak musí dnešní zápas bezpodmínečně vyhrát.

Těžko hledat v tomto utkání favorita. Tento názor sdílí i bookmakeři bwin, kteří o něco nižší kurs vypsali na zkušenější Šarapovou, jejíž vítězství ocenili hodnotou 1.75. Světlana Kuznětsová podává letos velmi dobré výkony a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 1.85.

Reklama