Hlavní obsah

Vedoucí Inter hostí Lazio Řím

Milánský Inter vykročil za obhajobou titulu pravou nohou a od Lazia ho momentálně dělí propastná hranice 15 bodů. Hosté by dnes rádi navázali na výhru v Lize mistrů, kdy na svém stadionu zdolali Werder Brémy 2:1.

Článek

Domácí měli program uprostřed týdne rovněž nabitý, když ve středu hostili CSKA Moskva, které na San Siru vedlo dokonce 2:0. Za Inter se však dvakrát trefili Ibrahimovič s Cambiassem a výsledek otočili na konečných 4:2 pro Milán.

V Sérii A zůstávají domácí stále neporaženi, ale v posledních utkáních už pár bodů poztráceli. Po výhře 1:0 v Reggine svěřenci Roberta Manciniho jenom remizovali v Palermu. Následně sice rozstříleli 4:1 FC Janov, ale naposled opět remizovali - tentokrát s Juventusem 1:1.

Milán má nejširší kádr ze všech celků Série A, ale trenér Mancini má velmi limitovaný výběr. Luis Figo se zranil v derby proti Juventusu a nezahraje si do konce kalendářního roku. Na marodce se dále nacházejí Patrick Vieira, Dejan Stankovic a Francesco Toldo. Obránce Marco Materazzi by dnes mohl prožít již dlouho očekávaný comeback. V útoku určitě nastoupí kanonýr Zlatan Ibrahimovič. Doplňovat ho bude jeden z trojice Hernan Crespo, Julio Cruz a David Suazo.

Hosté v domácí soutěži prohráli tři utkání za sebou - postupně nestačili na Udinese, AS Řím a Fiorentinu. „Nyní se soustředíme na ligu. Fyzicky jsme na tom výborně, ale velký problém je koncentrace na všechna utkání. Především hráči, kteří nemají příliš zkušeností z Ligy mistrů s tím mají problémy,“ říká záložník Massimo Mutarelli.

Složitou situaci Laziu ještě více komplikují zranění. Na listině marodů jsou Stefano Mauri, Mobido Diakhite, Sebastiano Siviglia, Simone Del Nero a Goran Pandev. Proti Brémám se navíc zranil obránce Luciano Zauri. Aby nebylo špatných zpráv z tábora Lazia málo, pro karetní trest si nezahrají Gaby Mudingayi a Massimo Mutarelli. V obraně tak dostane příležitost italský reprezentant do 21 let Lorenzo De Silvestri a v záloze si zahraje Fabio Firmani.

„Je zřejmé, že naše výkony jsou ovlivněny mnoha zraněními. Náhradníci se však neukázali ve špatném světle a hrají na sto procent. Duel proti Interu bude nesmírně obtížný, ale doufáme alespoň v bod,“ dodává Muttareli, který svůj tým oslabil červenou kartou v utkání proti Fiorentině.

Domácí Inter Milán je jasným favoritem a stejného názoru je i sázková kancelář bwin, která ne jeho vítězství vypsala kurs 1.27. Na výhru Lazia určili bookmakeři vysoký kurs 11.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v kursu 4.50.

Reklama