Hlavní obsah

Potvrdí HV71 nedobytnost své tvrze?

Švédská Elitserien má dnes na programu kompletní 21. kolo. I po něm bude nepochybně v čele celek z Jonkopingu - HV71, i kdyby dnes na domácím ledě prohrál s osmou Skellefteou.

Jan Hrdina v dresu Jönköpingu

Článek

HV 71, jehož dres obléká i královehradecký rodák Jan Hrdina, potvrzuje letos svou kvalitu a stejně jako v předchozích dvou ročnících pravděpodobně půjde do play-off z výhodnější pozice. Kvalitní základní část se už stala u tohoto týmu zvykem, avšak v závěrečných bojích o titul skončil dvakrát po sobě v sedmém semifinálovém zápase. Ve sbírce titulů tak má stále dvě trofeje, tu poslední ze sezony 2003/04.

Letos by se mužstvo z Jonkopingu jistě nezlobilo, kdyby na konci sezony mohlo oslavit třetí mistrovskou trofej, ale k tomuto cíli vede ještě velmi dlouhá a trnitá cesta. Nejbližší překážkou je dnes Skelleftea, která by z pohledu na tabulku neměla být pro HV71 až tak těžkým soupeřem a domácí by si mohli i s chutí zastřílet, což bezesporu umí. Dokázali to i v pondělí v Djurgardenu, kde vyhráli vysoko 8:2 a hattrickem se zaskvěl nejlepší střelec ligy Fin Voutilainen.

O podobný kousek se dnes jistě pokusí před svými fanoušky, kde letos ještě neprohráli. Skellefteu tak nečeká vůbec lehký úkol a to i z toho pohledu, že se jí letos venku nedaří vůbec dobře. Z deseti zápasů totiž pouze v jednom remizovala, z ostatních odcházela jako poražená. Dobré výsledky z domácího ledu jí ale momentálně stačí na příčku zajišťující play-off, do kterého by se jistě poprvé od svého návratu mezi elitu chtěla probojovat.

Švédská Elitserien je však hodně vyrovnaná a lehko se může stát, že Skelleftea bude mít stejně jako loni sestupové trable. V minulé sezoně totiž skončila až předposlední, když horší bylo už pouze tragické Malmo, a celek z Kraft Arena tak musel do baráže o udržení. Tu naštěstí svěřenci Per-Erika Johnssona zvládli úspěšně, ne už tak dobře si vedou v posledním týdnu, kdy prohráli s Frolundou, Djurgardenem, Morou i Linkopingem.

Podle bookmakerů společnosti bwin bude tato série porážek pokračovat, jelikož do role favorita staví s jistou domácí HV 71, na které si můžete vsadit s kursem 1.40. Myslíte si, že zápas skončí remízou, pak využijte kurse 5.50 a zda-li jste názoru, že bude letos poprvé dobyta Kinnarps Arena, potom si vsaďte s kursem 5.35 na výhru hostí.

Reklama