Hlavní obsah

Zastaví unavený Djokovič rozjetého Roddicka?

Večerním a zároveň posledním čtvrtfinálovým soubojem na US Open bude duel domácího Andyho Roddicka se světovou trojkou Novakem Djokovičem. Srbský tenista nebyl v osmifinále daleko od konečné, Američan naopak ztratil v prvních čtyřech zápasech pouhý jeden set.

Článek

Andyho Roddicka však nemusí hřát pouze jeho výsledky za uplynulý týden, kdy si poradil se Santorem, Gulbisem, Seppim a Gonzalezem. Letos má totiž na svém kontě už dva tituly, když přemožitele nenašel v San Jose a také v Dubaji, kde dokázal zdolat i právě Djokoviče. Vrátil mu tak loňskou porážku z Montrealu, kde Srb nakonec rovněž slavil titul.

Triumfovat může jeden z nich i nyní na US Open, i když cesta za grandslamovým titulem je stále hodně trnitá. V osudí totiž zůstali jak Rafael Nadal, tak i nevyzpytatelný Andy Murray. V semifinále se však vítěz tohoto zápasu potká s lepším z dvojice Roger Federer - Gilles Muller. Do semifinále se tak pravděpodobně podívá ještě nedávná světová jednička, ale tam už nemůže očekávat snadného soupeře.

„Jsem rád, že opět hraji dobrý tenis. Každý ví moc dobře, že nyní je to po dlouhé době, kdy jsem odehrál několik výborných zápasů v řadě. Na konci zápasu jsem byl i kvůli tomu neskutečně šťastný,“ řekl po osmifinálovém souboji s finalistou turnaje v Pekingu 26letý Američan.

V boji o postup mezi nejlepší čtyřku domácího mistrovství se mu postaví Novak Djokovič, který si loni ve Flushing Meadows zahrál dokonce finále. V duelu s Federerem však neuhrál ani set, i když ve všech fázích zápasu byl Švýcarovi rovnocenným soupeřem. Obhájit takový výsledek jistě není jednoduché, ale Djokovič se svým sebevědomým letos jistě vzhlíží ještě výše.

Do druhého kola se vše pro Djokoviče vyvíjelo podle předpokladů, ale ve třetím zápase prohrál s Marinem Čiličem první set a hodně se nadřel, aby zápas dokázal otočit. Podle svých slov si navíc narušil biorytmus a přidaly se i problémy s kyčlí. Ty se podle projevily v dalším zápase s Tommym Robredem, který rodák z Bělehradu nakonec vyhrál až po pětisetové bitvě. „Nebylo mi dobře. Chvíli jsem chodil po kurtu a cítil, jak mám čím dál méně energie. Zkoušel jsem na to nemyslet, ale nešlo to,“ řekl po zápase vyčerpaný, ale šťastný Djokovič.

Myslíte si, že Roddick bude pokračovat ve svých vítězstvích a na US Open si letos zahraje alespoň semifinále, pak si na něj vsaďte - kurs je 2.07. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.67, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na postup Djokoviče.

Reklama