Hlavní obsah

Montaňes je na antuce silný

US Open sice ještě neskončilo, ale to jen vinou nepříznivého počasí, které posunulo finálový duel na pondělí. Podle plánu však začal další z turnajů okruhu ATP v Bukurešti, kam se sjeli především vyznavači antuky, přesto má podnik velmi zajímavé obsazení. Usilovat o úspěch jistě bude Španěl Albert Montaňes, kterému se na úvod postaví Hyung-Taik Lee.

Foto: AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON

Španělský tenista Albert Montaňes.

Článek

Albert Montaňes se s Korejcem prozatím nikdy na kurtu nepotkal a dnes tak změří síly vůbec poprvé. Španěl do zápasu vstoupí v pozici mírného favorita a to z pohledu na žebříček ATP, v němž figuruje o 42 míst výše - je 59. hráčem světa. K tomu mu letos nejvíce pomohlo vítězství na turnaji v Amersfoortu a také účasti ve čtvrtfinále podniků ve Stuttgartu, Hamburku a Barceloně. Trofej pro vítěze navíc pozvedl na challengeru v Monze. Z těchto faktů je jasné, že právě antuka je nejsilnějším povrchem rodáka ze Sant Carles de la Rapita. Potvrzuje to i jeho výsledek z uplynulého US Open, kde vypadl hned v prvním kole s Victorem Hanescu.

Na červené bukurešťské antuce se však jistě chce předvést v co nejlepším světle i Hyung-Taik Lee. Už 32letý zkušený Korejec se blýskl především v loňské sezoně, kdy jednu chvíli okupoval dokonce čtvrtou elitní desítku světového žebříčku. Přesto se ani loni nedočkal turnajového vítězství a v jeho statistikách tak stále figuruje číslo 1 za triumf v Sydney z roku 2003. Letos se prozatím nejdále probojoval v Mnichově, kde prohrál ve čtvrtfinále s Italem Bolellim.

Myslíte-li si, že Montanes dnes potvrdí své antukové schopnosti a porazí Leeho v prvním vzájemném zápase, pak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.19. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Korejcovi, pak využijte kursu 4.11.

Reklama