Hlavní obsah

New Jersey opět spoléhá na obranu

Téměř polovina klubů se dnes zapojí do hry v NHL. Unavený Dallas cestuje na led St. Louis. Colorado hostí v mezikonferenčním duelu Philadelphii. Další přímou konfrontaci Crosbyho a Ovečkina uvidí Pittsburgh, kam zavítá Washington. Cestující New Jersey míří do Atlanty.

Článek

Domácí klub po loňské zkušenosti s play off v minulé sezóně značně vyklidil pozice. Osamocený Kovalčuk na vše střelecky sám nestačil, i když vsítil více než 20 % gólů Atlanty. Zásadní problémy však byly především v obraně. Vedení klubu se tudíž kromě vložení důvěry do v NHL dosud nepůsobícího trenéra rozhodlo přelít zkušenost z předních do zadních řad. Symbolem tohoto faktu byl odchod dvou veteránů z útoku a příchod obránců Schneidera a Hainseyho. Zatímco prvního začátek sezóny nezastihl v dobré pohodě, což dokládá jeho rychle na záporné straně narůstající +/- hodnocení, druhý se nachází s formou na zcela opačném pólu. V dresu Atlanty se zatím vcelku daří mladíkům, což nejlépe dokládá útočník Little.

New Jersey patří k pravidelným účastníkům play off, což ovšem zapříčiňuje, že sezóna zakončená vyřazením v prním kole je chápána spíše jako svým způsobem nepovedená. Vedení klubu se proto rozhodlo pro nový ročník posílit především zkušenými útočníky, kteří navíc dobře znají dobře prostředí. Holík oblékl dres New Jersey poprvé po výluce, Rolston se vrátil dokonce po dlouhých devíti letech. První má za pomoci obraně, od druhého se ještě očekává i nějaký gólový příspěvek. Všichni ovšem spoléhají na to, že střelecky budou táhnout tým jiní a jmenovitě při tom často myslí na zlepšení Eliáše. Ďáblové v prvních zápasech nicméně potvrdili, že se u nich toho opravdu příliš nemění a znovu tedy hraje v jejich hře prim obrana dirigovaná z branky Brodeurem. V zadních řadách by dnes měl místo Salmely nastoupit Greene.

Bookmakeři bwin vidí jako dosti zřejmého favorita hostující celek. Atlanta začala sice sezónu vysokou domácí výhrou, ale tentokrát je na její úspěch vypsán kurs 2,85 . Hosté velmi spoléhají na obranu, protože v normální hrací době zatím ve třech zápasech vstřelili pouze čtyři branky. New Jersey však dokázalo v minulé sezóně na ledě dnešního soka vyhrát oba zápasy. Pokud to dnes zopakuje, stane se tak v kursu 2,05 .

Reklama