Hlavní obsah

Aston Villa přivítá Portsmouth

Eurotip.cz

Osmé kolo nejvyšší anglické fotbalové soutěže nabízí souboj dvou účastníků základních skupin Poháru UEFA, kteří by si v pohárové Evropě jistě rádi zahráli i v příští sezoně. Pátá Aston Villa bude hájit domácí neporazitelnost proti sedmému Portsmouthu, když oba celky dělí jediný bod.

Článek

Soupeř pražské Slavie v základní skupině Poháru UEFA si v prvním utkání sezony připsal skalp Manchesteru City, aby vzápětí prohrál na půdě nováčka Stoku. Ve Villa Parku poté neuspěl Liverpool, který si odvezl bod za bezbrankovou remízu. Následně se svěřenci trenéra O´Neilla radovali z výher nad Tottenhamem, West Bromwichem a Sunderlandem. Poslední duel před reprezentační přestávkou však domácím nevyšel, když prohráli 0:2 na Stamford Bridge se silnou Chelsea.

„Čeká nás velmi důležité utkání. Chceme se vrátit na vítěznou vlnu a navázat tak na podařený start do ligy. Škoda, že jsme prohru nemohli napravit hned za týden. Dnes chceme uspět, ale stojí proti nám rovněž slušně hrající Portstmouth,“ říká trenér Martin O´Neill.

Největším otazníkem v sestavě domácích je start Gabriela Agbonhlahora. Talentovaný útočník si v utkání anglické jedenadvacítky si natáhl kolenní vazy a o poločase musel střídat. Trenér O´Neill zatím sází vždy na takřka totožnou základní jedenáctku, ale s ohledem na blížící se pohárové utkání by mohl provést pár změn. Dobrými výkony se proti Chelsea předvedli střídající záložník Curtis Davies a španělský bek Carlos Cuellar, kteří by dnes mohli dostat šanci hned od úvodu.

Portsmouth se na stadionech soupeřů doposud prezentoval velmi nevyrovnanými výkony. V prvním kole si odvezl debakl od Chelsea 0:4, ale o dva týdny později zvítězil v Evertonu 3:0. Na konci září pak Pompey prohráli v Manchesteru s místními Citizens 0:6. Proti Tottenhamu (2:0) a Stoku (2:1) si však hosté alespoň trochu spravili chuť a dobrý výsledek by rádi získali i v Birminghamu.

V dnešním utkání se musí trenér Harry Redknapp obejít bez záložníků Diarry (koleno) a Richarda Hughese (třísla). Kvůli zraněnému kotníku bude mimo hru minimálně další dva týdny záložník Niko Kranjcar. Při reprezentaci národního týmu do 21let se zranil také francouzský obránce Younes Kaboul. Největší útočná esa Pompey však zůstávají fit a tak by i proti Aston Ville měli na hrotu nastoupit dlouhán Peter Crouch a Jermain Defoe.

„Mají dobrý tým a Martin O´Neill v Aston Ville odvedl velký kus práce. Loni jsme zde sice zvítězili, ale nikdy to tu není snadný zápas,“ dodává trenér Redknapp.

Na vítězství Aston Villy vypsali bookmakeři bwinu kurs 1.75. Na tříbodový zisk Portsmouthu si můžete vsadit v kursu 4.45 a na remízu je kurs 3.30.

Reklama