Hlavní obsah

Bordeaux musí v Římě vyhrát, domácím stačí remíza

Fotbalová Liga mistrů má dnes na programu ve čtyřech skupinách poslední zápasy. Ve dvou je rozhodnuto, ale v áčku a béčku není stále nic jisté. V prvně jmenované skupině je nejblíže postupu AS Řím, kterému stačí doma nepohrát s francouzským Bordeaux.

Článek

Římané sice vstoupili do letošního ročníku Ligy mistrů mizerně, když nejdříve podlehli outsiderovi z Kluže a ve třetím zápase nestačili ani na Chelsea. Zbylé duely však dokázali vyhrát, a jelikož Chelsea v posledních třech zápasech zaváhala, stanul tým kolem hvězdného Francesca Tottiho na čele tabulky.

Svěřencům kouče Spalettiho se navíc začalo dařit i v Serii A a vypadá to, že mají opět našlápnuto k úspěchům. „Je samozřejmé, že je můj tým ve výborné pohodě. V posledních zápasech se nám jak v lize, tak v Evropě daří a pokud předvedeme podobný výkon i tentokrát, postup by nám neměl uniknout. Hráči jsou v pohodě a jsou schopni ustát i několik absencí uvnitř týmu. Také co se týče psychologického hlediska nemáme problém, věřím, že to zvládneme,“ nechal se slyšet koučů Římanů, který se dnes musí obejít bez trojice Max Tonetto, Alberto Aquilani a David Pizarro. Nejistý je navíc start Vučiniče.

Girondins Bordeaux vstoupilo do Ligy mistrů podobně jako domácí, když mělo po třech kolech tři body. Následně však vyhrálo v Kluži a důležitý bod uhrálo s Chelsea. Situaci však mají svěřenci trenéra Laurenta Blanca stále komplikovanou, když k postupu dnes potřebují vyhrát.

„Je jasné, že jsme v situaci buď všechno nebo nic. Nemáme však co ztratit a do zápasu půjdeme s obrovskou touhou zvítězit. Dále si také myslím, že po taktické stránce pro nás nebude tak složité se na toto střetnutí připravit. Zatímco my musíme bezpodmínečně vyhrát, Římanům stačí remíza, což by se také trochu mohl projevit na jejich výkonu,“ řekl prezident klubu Jean-Louis Triaud. Kouč Blanc se musí obejít bez dua Henrique - Henri Saivet.

Role favorita je v tomto zápase přisuzována mužstvu domácích, na které si můžete vsadit s kursem 1.60. Myslíte si, že dnes Bordeaux na Stadio Olimpico uhraje výhru a tím pádem i postup do osmifinále, pak si vsaďte na dvojku s kursem 4.95. Remíza pro hosty nic neřeší a společnost bwin na tuto příležitost vypsala kurs 3.65.

Reklama