Hlavní obsah

Zvítězí Simon v Toulouse i podruhé?

Druhým hracím dnem dnes pokračuje francouzské tenisové Masters. Turnaj, jehož se účastní osm předních hráčů země galského kohouta, se včera obešel bez překvapení. O první výhru se v podvečer pokusí Josselin Ouanna, jehož soupeřem bude Gilles Simon.

Článek

Zkušenější z Francouzů si ve čtvrtek hladce poradil s Gicquelem, Ouanna naproti tomu nestačil ve vyrovnaném třísetovém utkání na Benneteaua.

Gilles Simon má za sebou nejúspěšnější rok své kariéry. Konečné sedmé místo v žebříčku ATP je pro čtyřiadvacetiletého rodáka z Nice vynikajícím počinem. Letos získal hned tři turnajová prvenství.

To první v květnu na antuce v Casablance, následně v červenci triumfoval na tvrdém povrchu v Indianapolis. Přemožitele nenašel ani na zářijovém bukurešťském podniku. O měsíc později pak dokráčel až do finále Masters v Madridu. Odměnou za tyto skvělé výsledky byla pro Simona účast na Turnaji mistrů v Šanghaji. Zde zdolal Federera a Štěpánka, stopku mu vystavil až v semifinále Novak Djokovič.

Josselin Ouanna, který v dubnu oslavil 22. narozeniny, se v hlavní soutěži na turnajích ATP představil v letošní sezoně pouze sedmkrát, a zaznamenal dvě vítězství. Nejlepší výsledek si připsal na říjnovém domácím challengeru v Rennes, kde zvítězil. Tento dvoumetrový tenista v závěru sezóny předváděl kvalitní výkony a jeho plánem je proniknout v roce 2009 do první světové stovky.

Jediný vzájemný zápas obou dnešních soupeřů vyhrál letos na podzim v Lyonu Simon, a favoritem bude bezesporu i nyní. Potvrdí tuto svou roli, či si stále se zlepšující Ouanna připíše cenný skalp hráče první světové desítky? Bwin vypsal na vítězství Simona kurs 1.05, na výhru Ouanny si můžete vsadit v zajímavém kursu 7.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články