Hlavní obsah

Najde duel Droylsdenu s Chesterfieldem konečně vítěze?

I ve vrcholícím předvánočním shonu si přijdou příznivci anglické kopané na své. FA Cup má totiž na programu dohrávku druhého kola mezi domácím Droyldenem a Chesterfieldem. Na vítěze čeká ve třetím kole Ipswich Town.

Foto: Jiří Reichl

Ilustrační foto.

Článek

Celek Droylsdenu byste na fotbalové mapě hledali opravdu těžko. Mužstvo ze severozápadní části Anglie momentálně hraje až v šesté nejvyšší anglické fotbalové lize. Například v českém ligovém systému je šestá liga značena jako Krajská I. A třída.

V prvním vzájemném měření sil vedli „The Bloods“ v Chesterfieldu 1:0, ale kvůli husté mlze bylo utkání zrušeno. Druhý souboj se už dohrál dokonce, ale utkání skončilo nerozhodně 2:2 a podle regulí FA Cupu se po remízovém výsledku musí střetnutí opakovat. Obě mužstva se tak přesunula do Droylsdenu. Domácí už prohrávali 0:2, ale kvůli výpadku osvětlení bylo utkání v 72. minutě znovu zrušeno. Dnes je tedy na programu celkově čtvrtý souboj, ve kterém se už musí najít vítěz. V případě nerozhodného výsledku totiž přijde na řadu prodloužení a případně i penalty.

„Bude to velmi těžké utkání. Naposled vedli 2:0, ale dle mého názoru jsme byli lepším týmem a nyní určitě můžeme myslet na dobrý výsledek,“ říká domácí trenér David Pace, jehož tým naposled prohrál s Tamworthem. Kouč Pace může po suspendaci počítat se záložníkem Jamie McGuirem, ale Carl Ruffer a Tony Gray zůstávají mimo hru.

Chesterfield by měl být dle papírových předpokladů favoritem. Hraje totiž ve čtvrté nejvyšší soutěži, známé jako League Two. Hosté v sobotním ligovém utkání zvítězili na půdě Port Vale a dnes mají navíc k dispozici záložníky Kerryho a Wintera, kteří ve Vale Parku nehráli kvůli karetnímu trestu. Kvůli suspendaci ale zůstává mimo hru obránce Goodall a otazník visí nad startem kapitána Roberta Page. Bývalý reprezentační obránce Walesu se zotavuje ze zranění lýtkového svalu a o jeho startu se rozhodne těsně před utkáním.

„S utkáním v Port Vale musíme odehrát celkem čtyři utkání v osmi dnech. Budeme tedy muset trochu prostřídat hráče,“ říká manažer hostí Lee Richardson, jehož svěřenci si neoddechnou ani v období svátků.

Na vítězství domácího Droylsdenu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.40. Na úspěch Chesterfieldu si můžete vsadit v kursu 1.90 a na remízu určili bookmakeři obligátní kurs 3.30.

Reklama