Hlavní obsah

Islanders ještě v prosinci nevyhráli

Dva dny volna si dopřála zámořská NHL, ale konec týdne bude na zápasy o to bohatší. New Jersey si bude hlídat minimální bodový náskok v přímém divizním souboji proti Pittsburghu. V jihovýchodní divizi hostí Atlanta Carolinu. Vancouver se pokusí prodrat do čela severozápadní divize výhrou nad Edmontonem. New York Islanders hostí Toronto.

Článek

Domácí klub prožívá sezónu hrůz. Islanders sice nemaji nejhorší útok ani obranu v lize, ale v obou činnostech jsou natolik špatní zároveň, že nasbírali nejméně bodů. V prosinci si dokonce zatím stihli připsat jen jediný, přestože v něm mají za sebou už deset zápasů. Trenér má před každým dalším utkáním nové problémy se složením sestavy. Do branky staví při absenci Ricka DiPietra, který poprvé začal trénovat, velmi pravidelně Joeye MacDonalda, protože Yann Danis mu zatím svými výkony jinou šanci nedává. V poli ovšem tým neustále podle jmen mění svou tvář. Před Vánoci se např. zranil jeden z klíčových obránců Andy Sutton, který má při vší výsledkové bídě stále ještě kladné +/- hodnocení. Delší dobu jsou již mimo hru dva další důležití obránci. V útoku mají Islanders nejvíce problémů na postu centra. Úterní zápas vynechal dokonce i vedoucího muž klubového kanadského bodování Doug Weight, jehož start by mohl být s otazníkem i dnes.

Toronto již konečně vypadlo z nejrůznějších zpráv spojených s umístěním své dlouholeté útočné ikony a může se tedy soustředit plně na hru. Klub se ještě v žádném měsíci nevyhnul krizi. V první třetině prosince např. opět třikrát za sebou nebodoval. Bodový zisk odpovídající počtu odehraných utkání na postup do bojů o Stanleyův pohár nestačí, ale není to špatný výchozí bod před koncem kalendářního roku. Poslední čtyři zápasy Toronta před Vánoci byly z hlediska klubu ovšem jako den a noc. Ve dvou venkovních uštědřilo soupeřům jasnou lekci. Orámovalo je ovšem dvěma osmigólovými příděly, které inkasovalo. Zvláště ten druhý před vlastními fanoušky byl velmi nepříjemnou sprchou. Určitě za něj nemohla pouze absence obránce Mikea Van Ryna, který není po otřesu schopen nastupovat již delší dobu.

Bookmakeři bwin nepředpokládají, že by se nad domácím klubem rozsvítila po Vánocích šťastná hvězda. Na výhru New Yorku Islanders vypsali kurs 2,6 . Hosté opravdu zvládli poslední dva venkovní zápasy bravurně a na ledě dnešního soka se jim v minulé sezóně také dařilo. Dnes si lze na Toronto vsadit v kursu 2,2 .

Reklama