Hlavní obsah

Favorizovaná Aston Villa přivítá West Bromwich

Po krátké odmlce je Premier league zpět v celé své parádě se svým v pořadí již 21. kolem, v jehož rámci se dnes odehraje celkem osm duelů. Ve formě hrající Aston Villa se může dočasně posunout na třetí příčku před Manchester United, který čeká v neděli těžký souboj s Chelsea. West Bromwich by rád potvrdil stoupající výkonnost a odpoutal se ode dna tabulky, ale ve Villa Parku by se jeho alespoň bodový zisk rovnal velkému překvapení.

Článek

Aston Villa naposledy prohrála v úvodu listopadu s Middlesbrough a od té doby se její série neporazitelnosti natáhla na osm utkání. Především poslední měsíc roku 2008 se Villans velmi vydařil. Po výhře v Evertonu si svěřenci trenéra Martina O´Neilla poradili s Boltonem i West Hamem a velmi cenný bod získali za remízu 2:2 s Arsenalem, když až v 90. minutě vyrovnával Zat Knight. V posledním ligovém klání si potom celek z Birminghamu poradil s nepříjemným Hullem, který až do posledních minut držel bezbrankový výsledek, ale v 88. minutě nakonec kapituloval.

„Ony dvě výhry, které West Brom zaznamenal, určitě obnoví sebedůvěru uvnitř jejich týmu. Hrají hodně týmově, což je rovněž důležitý prvek. Jsem si jistý, že budou cítit šanci na udržení se v Premier league. Soutěž je tak vyrovnaná, že vás jedno vítězství může katapultovat o několik příček kupředu,“ říká trenér Martin O´Neill na adresu dnešního protivníka, který na třináctý Manchester City ztrácí jenom čtyři body.

Villa před týdnem uspěla i v FA Cupu, kde po dvou brankách Milnera zdolala Gillingham 2:1. V duelu proti celku ze čtvrté ligy nenastoupili obránci Martin Laursen a Carlos Cuellar, kteří se překvapivě rychle zotavují a už dnes by mohli zasáhnout alespoň do části utkání. Do základní sestavy by se měli vrátit 27letý středopolař Gareth Barry a anglický bek Luke Young, který laboroval s nataženými kolenními šlachami.

Ani West Bromwich v posledních týdnech nevychází zcela bodově naprázdno, ale úspěšný je pouze v domácím prostředí. Po prohře v Sunderlandu totiž Baggies dokázali zdolat 2:1 Manchester City, aby vzápětí nestačili venku na Chelsea. Naposled svěřenci trenéra Tonyho Mowbraye opět potěšili vlastní příznivce, když před jejich zraky zdolali po brankách Bednáře a Beattieho 2:0 Tottenham.

„Jsme ve fázi sezony, kdy vzhlížíme ke druhé polovině ligy. Ligy, ve které nás často potkávalo hodně smůly. Už nechceme další nešťastná utkání. Aston Ville musíme co nejvíce znepříjemnit život a pokusit se vybojovat slušný výsledek. Nechceme sedět po utkání a divit se, že jsme prohráli další zápas,“ říká lodivod hostí Tony Mowbray.

Ten může znovu počítat s dvojicí záložníků James Morrison, Felipe Teixeira a také obráncem Gianni Zuiverloonem, kteří nebyli aktéry remízy 1:1 s Peterborough v FA Cupu. Mimo hru jsou naopak obránce Abdoulaye Meite a útočník Ishmael Miller.

Aston Villa je horkým favoritem tohoto klání s kursem na výhru 1.30. Jasným outsiderem je podle bookmakerů bwinu West Bromwich, na jehož výhru si můžete vsadit ve vysokém kursu 8.25 a na remízu je kurs 4.75.

Reklama