Hlavní obsah

Buffalo je konečně doma

Třetina klubů se dnes pokusí zahýbat pořadím v NHL. Philadelphia může využít včerejšího zaváhání konkurentů, kteří s ní soupeří o vedení v atlantické divizi, když bude bodovat v zápase s Bostonem. Cestující Tampa Bay hraje tentokrát na ledě Pittsburghu. V severovýchodní divizi se střetne Buffalo s Torontem.

Článek

Domácí klub po Vánocích zatím především cestoval. Nyní se Buffalo vrací domů po více než čtrnácti dnech a může být spokojeno. Vyhrálo polovinu utkání a jednomu soupeři dokonce na jeho ledě uštědřilo doslova debakl, když mu vstřelilo deset gólů. Vzhledem k náročnému programu byl v pondělí v brance Patrick Lalime, ale dnes se do ní postaví spolehlivější Ryan Miller. Trenérovi dělá větší starosti produktivita, protože jeho svěřenci již týden střílí v každém utkání pravidelně pouze dva góly, což může na vítězství stačit pouze při velmi vydařeném výkonu brankáře. Vzhledem k této situaci se již v pondělí velmi měnily útoky Buffala a ve třetí třetině si například příliš nezahrál nejlepší klubový střelec Thomas Vanek, který se v lednu změnil spíše v nahrávače. V obraně zase řádí zranění. Nejblíže k návratu jsou Jaroslav Špaček a Andrej Sekera, ale rozhodne až předzápasové rozbruslení.

Hosté také přišli o velmi důležitého českého obránce. Tomáš Kaberle sice v dresu Toronta sbírá až příliš mnoho mínusových bodů, ale přinejmenším v přesilových hrách bude mužstvu hodně chybět. Navíc hraje velmi disciplinovaně a jeho pravděpodobná měsíční absence bude citelná. Právě nyní klub potřebuje každého zkušeného hokejistu, protože propast za osmým místem se včera opět prohloubila. Mužstvo je od vánočního období v krizi, když vyhrálo pouze v pěti z osmnáti zápasů. Jediným hráčem, kterému se nyní alespoň trochu daří, je útočník Jason Blake, který bodoval již v pěti zápasech v řadě. Má díky tomu namířeno k prvnímu místu v klubovém kanadském bodování a dokonce i v +/- hodnocení je v kladných číslech. V brance Toronta dostává jednoznačně přednost Vesa Toskala, ale i on se dívá na 90% hranici úspěšnosti zákroků hodně zdola.

Bookmakeři bwin zřejmě i z tohoto důvodu favorizují domácí tým. Na výhru Buffala vypsali kurs 1,75 . Ve vzájemných duelech divizních rivalů však domácí prostředí zatím v této sezóně nehrálo žádnou roli. Toronto dnes může pokračování tohoto trendu potvrdit v kursu 3,7 .

Reklama