Hlavní obsah

Uspěje Maradona a jeho Argentina proti výběru Francie?

Stade Velodrome v Marseille bude svědkem souboje dvou týmů, prošpikovaných hvězdami. Finalista posledního mistrovství světa 2006 Francie, přivítá národní mužstvo Argentiny, které ve druhém utkání povede jako hlavní trenér Diego Armando Maradona.

Článek

Po neúspěšném vystoupení na mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku čekal celek galského kohouta na úvod další kvalifikace prvně jmenovaný pořadatel. Rakousko pod vedením kouče Brucknera získalo hned na úvod cenný skalp a zvítězilo 3:1. Chuť si domácí alespoň trochu spravili v následujícím střetnutí proti Srbsku, které díky brankám Henryho a Anelky získali pro sebe poměrem 2:1. Naposled se Francie představila v Rumunsku a po remíze 2:2 jí v sedmé kvalifikační skupině patří až třetí příčka.

Velkou hrozbou pro obranu domácích bude bezpochyby Lionel Messi. „Má v sobě něco výjimečného. Můžeme vidět, co je schopen předvádět v Barceloně a i v dresu Argentiny může rozhodovat zápasy,“ říká na adresu jihoamerické hvězdy kouč Raymond Domenech. Ten dodatečně povolal zkušeného obránce z Lyonu Jeana-Alaina Boumsonga, jako náhradu za Gaela Clichyho a Juliena Escudeho.

„Maradona je mladý trenér a moc rád bych mu ukázal moji zkušenost,“ dodává se šibalským úsměvem trenér Domenech, který může spoléhat na ve formě hrajícího záložníka Bordeaux Yoanna Gourcuffa, stejně tak jako na útočníky Henryho či Benzemu.

„Mají trio Ribéry, Anelka a Henry. Je fantastické mít takové hráče ve svém středu. Budeme si na ně muset dávat velký pozor a nedovolit jim kombinovat jeden s druhým. Jinak budeme mít potíže. Mužstvo Francie znám velmi dobře a něco na ně určitě vymyslíme,“ slibuje trenér hostí Maradona, jehož tým se nachází na třetí příčce kvalifikační zóny CONMEBOL se stejným bodovým ziskem, jako má čtvrté Chile.

To dokonce v posledním soutěžním utkání výběr Argentiny nejtěsnějším možným rozdílem porazilo. Na konci listopadu se ale trenérského žezla chopil Diego Maradona a při své premiéře na lavičce Modrobílých mohl slavit. Jeho tým totiž zvítězil díky brance Maxi Rodrígueze ve Skotsku 1:0.

Francie

Brankáři: Steve Mandanda (Olympique Marseille), Hugo Lloris (Olympique Lyon), Cedric Carrasso (Toulouse). Obránci: Eric Abidal (Barcelona), William Gallas (Arsenal), Philippe Mexes (AS Řím), Bacary Sagna (Arsenal), Mouhamadou Dabo (St. Etienne), Rod Fanni (Stade Rennes), Sebastien Squillaci (Sevilla), Jean-Alain Boumsong (Olympique Lyon) Záložníci: Jeremy Toulalan (Olympique Lyon), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Lassana Diarra (Real Madrid), Samir Nasri (Arsenal), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux) Forwards: Thierry Henry (Barcelona), Karim Benzema (Olympique Lyon), Franck Ribery (Bayern Munich), Nicolas Anelka (Chelsea), Jimmy Briand (Stade Rennes).

Argentina

Brankáři: Juan Pablo Carrizo (Lazio), Sergio Romero (AZ Alkmaar) Obránci: Javier Zanetti, Walter Samuel, Nicolas Burdisso (Inter Milán), Martin Demichelis (Bayern), Gabriel Heinze (Real Madrid), Daniel Diaz (Getafe) Záložníci: Javier Mascherano (Liverpool), Fernando Gago (Real Madrid), Maximiliano Rodriguez (Atletico Madrid), Jonas Gutierrez (Newcastle), Luis Gonzalez (Porto) Útočníci: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Carlos Tevez (Manchester United), Ezequiel Lavezzi (Neapol), Lisandro Lopez (Porto), German Denis (Neapol), Angel Di Maria (Benfica).

Na vítězství Francie vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.30. Na úspěch Argentiny určili bookmakeři kurs 2.85 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama