Hlavní obsah

Slavia zahájí boj o milióny z Ligy mistrů

Po roční pauze se pokusí opět do hlavní fáze Ligy mistrů probojovat fotbalisté pražské Slavie. Český šampión se v prestižní soutěži představil v předminulé sezóně a nyní hodlá znovu útočit. Ve třetím předkole se utká s moldavským Šeriffem Tiraspol, který ve druhém předkole vyřadil Inter Turku z Finska.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Slavie Praha Karel Jarolím (vpravo) a Stanislav Vlček

Článek

Slavia má za sebou první soutěžní zápas, v prvním kole Gambrinus ligy hrála s Mladou Boleslaví 1:1.

V poslední přípravě svěřenci trenéra Karla Jarolíma prohráli s tureckým Ankaragücü 1:2, předtím remizovali 2:2 s Freiburgem. S domácími soupeři neměla Slavia potíže, Hradec Králové porazila 3:2, Kladno rozstřílela 4:0 a Most porazila 2:0.

Šerif je novým klubem, který v roce 1997 založila společnost Sheriff. Ta také klubu postavila stadión pro 14 300 diváků, který mohl po poslední sezóně oslavit mistrovský titul. Od roku 2001 klub panuje domácí soutěži, navíc pětkrát vyhrál moldavský pohár.

Před rokem Šeriff prohrál oba zápasy druhého předkola LM se Spartou. Letos stejnou fázi soutěže zvládl, první zápas ve Finsku vyhrál díky gólu Suvorova z penalty 1:0. V odvetě si už náskok pohlídal, opět vyhrál 1:0 a znovu rozhodl z penalty Suvorov.

Na postup Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,10, na postup moldavského Šerifu si můžete vsadit v kursu 5,00.

Reklama