Hlavní obsah

Loni Šeriff Spartu neuhlídal, letos jej čeká Slavia

Další šanci na úspěch v soubojích s českými kluby dostali fotbalisté Šeriffu Tiraspol. Moldavský suverén před rokem dvakrát v předkole Ligy mistrů prohrál se Spartou, letos jej čeká další pražský klub – Slavia. Český šampión je jasným favoritem, musí se ale mít na pozoru.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

I na novou posilu Hocine Ragueda bude Slavia spoléhat v předkole LM.

Článek

Šerif nemá bohatou historii, počátkem dubna 1997 klub založila společnost Sheriff. Ta také postavila stadión pro 14 300 diváků. Od roku 2001 vyhrál Šerif všechny mistrovské tituly, přidal pět vítězství v Moldavském poháru.

Obhajobu titulu Šeriff odstartoval skvěle, na hřišti CSCA-Rapid vyhrál vysoko 6:0. Čistý hattrick nastřílel Jerochin, další trefy přidali Bulat, Suvorov, Mandričenko a Balima.

Před rokem Šeriff prohrál oba zápasy druhého předkola Ligy mistrů se Spartou. Letos stejnou fázi soutěže zvládl, díky proměněné penaltě Suvorova vyhrál první zápas ve Finsku 1:0 a naprosto stejně probíhala i odveta.

Ve dvojutkání s moldavským týmem je jasným papírovým favoritem Slavia. Na první utkání vypsali bookmakeři Tipsportu kurs na domácí Šeriff 3,80, na Slavii je k dispozici kurs 1,80. Pokud byste chtěli vsadit remízu, můžete využít kurs 3,40.

Reklama