Hlavní obsah

Florida nastoupí proti dalšímu prohrávajícímu týmu

Florida zatím prožívá v NHL zvláštní týden. Již podruhé v něm nastoupí proti mužstvu, které táhne za sebou dlouhou šňůru porážek. Hned zítra si s Atlantou hostitelské role vymění.

Článek

Florida zatím prožívá v NHL zvláštní týden. Již podruhé v něm nastoupí proti mužstvu, které táhne za sebou dlouhou šňůru porážek. Hned zítra si s Atlantou hostitelské role vymění.

Pondělní zápas nedopadl pro dománíc dobře. Florida měla tedy dost času na přemýšlení, jak to udělat, aby znovu nepřenechala body soupeři, který se trápí. Trenér se rozhodl pro vytvoření evropského útoku ve složení Olesz, Jokinen a Stümpel. V sestavě mu bude chybět několik hráčů, ale jedná se o absecne spíše dlouhodobějšího charakteru. Hokejisté co hrát mohou, by se tentokrát ve vlastním zájmu neměli nechat tolik najednou vylučovat, jako to dělali v pondělí. Domácí se svým divákům představí na vlastním ledě zase až v březnu.

Atlanta nemá kromě Holíka na listině zraněných nikoho, ale důvodů k přesunům v sestavě najde jistě mnohem více než soupeř. Do týmu přibyl z Pittsburghu sice Fata, avšak podstatná změna se odehraje jinde. Kovalčuk již pět zápasů neskóroval a poslední ani nedohrál. Trenér ho tak potrestal za vyloučení kvůli hokejce neodpovídající pravidlům. Na tréninku se včera Kovalčuk pohyboval ve třetí řadě, zatímco jeho pozici v první převzal Bondra.

Bookmakeři BetAndWin předpokládají, že Florida tentokrát proti strádajícímu soupeři uspěje. Vypsali na ni kurs 2,2. Zároveň ale vědí, že Atlanta nebývala na ledě Floridy v minulých sezónách bez šancí. Proto ji nepostavili přes sérii šesti proher do role jasného outsidera a nabízí na ni kurs 2,55. V probíhající sezóně ale ve vzájemných zápasech hrálo domácí prostředí zatím vždy rozhodující roli.

Reklama